-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos vežėjai teikia ieškinius vilkikų gamintojams

Europos Komisijai (EK) prieš kelerius metus nustačius, kad didžiausi Europos vilkikų gamintojai buvo sudarę kartelį, Lietuvos transporto bendrovės pradeda teisinius veiksmus ir siekia atgauti patirtą žalą, rašo „Verslo žinios“.
Vilkikai kelyje „Via Baltica“
Asociatyvi nuotrauka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Didžioji dalis įmonių formuoja kolektyvinius ieškinius, kai kurios renkasi individualų kelią. Pastaruoju žengė logistikos bendrovė „Vlantana“, kuri iš Vokietijos sunkvežimių gamintojo „Daimler AG“ siekia prisiteisti daugiau kaip 8,5 mln. eurų.

Vežėjų asociacija „Linava“ rengia kolektyvinį ieškinį. Jai atstovaujančios advokatų kontoros „Cobalt“ partneris Vaidas Mackonis teigia, kad šiuo metu renkama informacija, o procesas turėtų būti baigtas birželį. Pasak jo, „Cobalt“ partneriai Nyderlanduose tuomet spręs, „ar iškart inicijuoti bylą, ar galbūt pavyks taikiai susiderėti“.

V.Mackonis skaičiuoja, kad šiame procese turėtų dalyvauti apie 350 Lietuvos įmonių, o bendras vilkikų, už kuriuos bus reikalaujama kompensacijų, skaičius sieks apie 7 tūkst.

2016 metais EK paskelbė, kad „Daimler“, „Iveco“, DAF, MAN ir „Volvo/Renault“ 14 metų, nuo 1997 iki 2011 metų, dalyvavo karteliniame susitarime. 2017-aisiais šiai įmonių grupei buvo priskirta ir Švedijos „Scania“, priklausanti „Volkswagen“ koncernui. Už vilkikų kainų derinimą ir atidėliojimą diegti naujas emisijų technologijas bendra paskirtų baudų suma siekė daugiau kaip 3,8 mlrd. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius