-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lifosa“ gamybą atnaujinti planuoja gruodžio 10–15 dienomis

Rugsėjį veiklą sustabdžiusi laikinojo administratoriaus prižiūrima Kėdainių fosforo trąšų gamykla „Lifosa“ gamybą atnaujinti planuoja gruodžio 10-15 dienomis, teigia įmonės atstovė.
Lifosa
Lifosa / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Tikslesnė su bendrovės veiklos atnaujinimu susijusi informacija dar tikslinama, bet šiuo metu planuojama, kad produkcijos gamybą bus galima pradėti gruodžio 10-15 dienomis“, – BNS sakė įmonės atstovė spaudai Indrė Mažeikienė.

Pasak jos, šiuo metu tikslinami žaliavų tiekimo grafikai, vyksta parengiamieji darbai.

Lapkričio 9-ąją „Lifosos“ valdytoja „EuroChem Group“ pranešė, kad bendradarbiaujant su įmonės laikinuoju administratoriumi buvo panaikinti kai kurie tiekimo apribojimai, o veiklą įmonė planuoja atnaujinti gruodžio pradžioje.

Rugsėjo 14-ąją „Lifosa“ gamybą laikinai sustabdė dėl vienos pagrindinių žaliavų – amoniako – trūkumo bei smarkiai išaugusios gamtinių dujų kainos.

Dėl Vakarų sankcijų Rusijai „Lifosos“ veikla pirmą kartą buvo sustabdyta nuo balandžio 10-osios iki rugpjūčio 7 dienos. Tuomet gegužę-birželį į prastovas buvo išleista 45 proc. įmonės darbuotojų.

Europos Sąjungai kovo 9-ąją paskelbus sankcijas Kremliui artimam Rusijos oligarchui Andrejui Melničenkai buvo įšaldytos „Lifosos“ sąskaitos, o balandžio 10-ąją įmonė veiklą sustabdė. Gegužės 24-ąją darbą įmonėje pradėjo laikinoji administratorė, kurios užduotis – užtikrinti įmonės veiklą nepažeidžiant tarptautinių sankcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius