Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lifosa“ gamybą planuoja atnaujinti jau rugpjūčio pradžioje

Europos Sąjungos sankcijų Rusijai suvaržyta ir laikinojo administratoriaus prižiūrima Kėdainių fosforo trąšų gamykla „Lifosa“ rugpjūčio 7 dieną planuoja atnaujinti veiklą.
„Lifosos“ gamykla
„Lifosos“ gamykla / Bendrovės nuotr.
Temos: 1 Lifosa, AB

Pasak „Lifosos“ pirkimų ir logistikos direktoriaus Linas Kiero ir gamybos direktoriaus Darius Monkelio, gamyba bus atnaujinama 70 proc. pajėgumų.

„Liepos mėnesį turime išsikėlę tikslą parduoti didžiąją dalį turimos produkcijos, atnaujinti žaliavų pirkimo sutartis, užtikrinančias ilgalaikį žaliavų tiekimą. Dalis sutarčių jau yra derinamos. Jau liepos pabaigoje sieksime visus įmonės darbuotojus grąžinti iš prastovų“, – teigiama „Lifosos“ pranešime.

Teigiama, jog didžiausias iššūkis įmonei – suderinti produkcijos pardavimo ir fosfatinės žaliavos pirkimo sandorius. Nurodoma, kad produkcijos, esančiuose sandėliuose, pardavimas leis užsitikrinti tinkamą apyvartinių lėšų kiekį žaliavai įsigyti.

„Stebime teigiamus pokyčius ir tikime, kad pavyks gamybinę veiklą pradėti įmonės planuojamą dieną“, – pranešime sakė „Lifosos“ laikinojo administratoriaus atstovas Egidijus Kaselis.

Laikinasis administratorius jau patvirtino pagamintos produkcijos pardavimo sandorius už 19 mln. eurų, dar keli 6 mln. eurų vertės sandoriai vertinami, o vyksta derybos fosfatinei žaliavai įsigyti.

Praėjusią savaitę baigtas įmonės veiklos atnaujinimo planas. Didžioji dalis įmonės darbuotojų šiuo metu yra prastovose arba priverstinėse atostogose. Šiuo metu įprastu režimu dirba apie 270 „Lifosos“ darbuotojų.

Iki sankcijų taikymo bendrovėje dirbo 1030 darbuotojų, šiuo metu jų yra 985, rodo „Sodros“ duomenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius