Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lifosa“ pradėjo pasiruošimą gamyklos konservavimui

Dėl sankcijų apribota Kėdainių fosforo trąšų gamykla „Lifosa“ trečiadienį pradėjo pasiruošimą laikinam gamyklos konservavimui ir konsultacijas su darbuotojų atstovais dėl įmonės ateities planų, tarp kurių – ir dalies darbuotojų atleidimas.
Lifosa
Lifosa / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Lifosa, AB Trąšos

Pasiruošimas konservacijai pradedamas tęsiantis įmonės savininkų atstovų ir valdžios institucijų deryboms dėl sankcionuotos įmonės veiklos kontrolės.

„Bendrovės savininkai ir vadovybė toliau tęsia diskusijas su valdžios institucijomis ir ieško skubių abi puses tenkinančių sprendimų, kad būtų išvengta blogiausio scenarijaus. Vis dėlto, jei sprendimo rasti nepavyktų, jau šiandien pradedamas oficialus pasiruošimo laikinam gamyklos konservavimui procesas“, – BNS nurodė bendrovė.

Bendrovė anksčiau pranešė, kad dirbant dabartinėmis sąlygomis, kai jos sandorius griežtai tikrina Vyriausybės paskirta laikinoji administratorė, įmonė praranda didžiules pajamas, jai sunku dirbti pelningai, todėl ji siekia švelnesnės kontrolės.

Liepos 3 dieną bendrovės savininkė „EuroChem Group“ pranešė, kad svarsto galimybę „Lifosą“ konservuoti nuo spalio, jo metu dalis darbuotojų būtų išsaugota, o grupė ieškotų galimybių tęsti gamyklos veiklą.

Trečiadienį bendrovės vadovybė ir abiejų „Lifosos“ darbuotojų vienijančių profesinių sąjungų atstovai taip pat pradėjo konsultacijas dėl ateities bei galimus darbuotojų atleidimus.

„Konsultacijų metu „Lifosos“ vadovybė ir profesinės sąjungos, atstovaujančios darbuotojų interesus, tarsis dėl tolesnio bendradarbiavimo principų, atrankos kriterijų, taip pat bus diskutuojama dėl planuojamo grupės darbuotojų atleidimo ir neigiamų to pasekmių sušvelninimo galimybių“, – teigia „Lifosa“.

„Lifosos“ darbuotojų profesinės sąjungos vadovas Kęstutis Šlama BNS sakė, kad pirmojo susitikimo metu trečiadienį planuojama aptarti galimą darbuotojų atleidimą ir jo pasekmes, tačiau detalių nekomentavo dėl susitarimo su vadovybe.

„Susitikimo tikslas – aptarti planuojamo grupės darbuotojų atleidimo procesą, jo padarinius ir galimas priemones juos sušvelninti. Negaliu kažko plačiau pakomentuoti, nes su darbdavio atstovais esame sutarę, kad kol vyks informavimo ir konsultavimo procedūra, susilaikyti nuo bet kokio šiame procese gautos informacijos viešinimo ir komentavimo“, – BNS teigė K.Šlama.

Įmonėje, „Sodros“ duomenimis, šiuo metu dirba 903 darbuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius