-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lifosos“ profsąjungos pirmininkas: darbuotojai gyvena viltimi

Veiklą pavasarį sustabdžiusios ir dabar bandančios ją atgaivinti Kėdainių fosforo trąšų gamyklos „Lifosa“ profesinės sąjungos pirmininkas Kęstutis Šlama sako, kad darbuotojai gyvena viltimi, jog įmonės veikla bus atnaujinta rugpjūčio 7 dieną. Pasak jo, kitu atveju padaugės prašymų išeiti iš darbo.
„Lifosos“ gamykla
„Lifosos“ gamykla / Bendrovės nuotr.
Temos: 2 Verslas Lifosa, AB

„Darbuotojų nebetenkina jau kelintas mėnuo vykstantis pažadas, kad tuoj grįšim, tuoj atnaujinsim, todėl darbuotojų nuotaikos vis labiau buvo pesimistinės. Bet dabar, kai jau turime datą, aiškų planą, kada turime sugrįžti, mano žiniomis, dalis darbuotojų grįš dar liepos pabaigoje, kad būtų pasiruošta veiklos atnaujinimui, todėl dabar darbuotojai gyvena viltimi“, – LRT radijui antradienį sakė K.Šlama.

Anot jo, balandžio 10 dieną sustabdžius įmonę didžioji dalis darbuotojų išėjo neplanuotų kasmetinių atostogų, tačiau jų rezervui pasibaigus, žmonės yra prastovose. Pasak profsąjungos pirmininko, kol kas yra tik pavieniai atvejai, kai darbuotojai prašo išeiti iš darbo.

„Tai nėra masinis reiškinys, tik pavieniai atvejai, bet jei tęstųsi ilgiau, jei iki rugpjūčio 7 dienos įmonė veiklos gamybinės neatnaujins, tokių atvejų bus daugiau“, – kalbėjo jis.

K.Šlamos žiniomis, šiuo metu įmonėje dirba apie 34 proc. darbuotojų.

Jo teigimu, ilgai „iš vietos nejudėjo“ produkcijos pardavimai, tačiau norėdama atnaujinti veiklą ji turėjo parduoti produkciją, gauti apyvartinių lėšų ir sudaryti naujus žaliavų pirkimo kontraktus.

„Nežinau, sutapimas ar ne, bet kai įsikišo Finansų ministerija, tie reikalai gerokai pajudėjo, bent dėl pagamintos produkcijos pardavimų, o įmonės sandėliuose jos buvo tikrai dideli kiekiai“, – kalbėjo jis.

K.Šlama sakė antradienį susitikime su Seimo Biudžeto ir finansų komiteto nariais išgirdęs, jog įmonė veiklos neatnaujino anksčiau, nes skirtingai tiek administratorius ir jo komanda, tiek įmonės vadovybė interpretavo sankcijų taikymą ir kokia apimtimi laikinasis administratorius turėtų kontroliuoti įmonės veiklą.

Planuojama, jog atnaujinus veiklą rugpjūčio 7 dieną įmonė veiks 70 proc. apimtimi ir iki metų pabaigos pasieks 100 proc. pajėgumų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius