-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Linekos“ vadovas: perimti krovinius iš geležinkelių įmanoma, bet brangu

Minskui nuo vasario 7-osios uždraudus krovinius geležinkeliais iš Lietuvos gabenti tranzitu per Baltarusiją, Lietuvos nacionalinės ekspeditorių ir logistų asociacijos „Lineka“ prezidentas sako, kad kitais būdais vežti šiuos krovinius įmanoma, bet brangu.
Open house Vilnius:  Ekskursija po Vilniaus geležinkelio stotį ir remonto depus
Vilniaus geležinkelio stotis / Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr.
Temos: 2 Baltarusija Verslas

Pasak „Linekos“ vadovo Edmundo Daukanto, draudžiami kroviniai – naftos produktai ir trąšos – galėtų keliauti ir jūra, tačiau tai būtų labai brangu.

„Spekuliuoti nenoriu, tačiau kaštai gabenant laivais bus katastrofiškai dideli, ypač pirmajame etape, nes nestovi laivai uostuose laukdami tokių krovinių“, – BNS sakė E.Daukantas.

„Linekos“ prezidento teigimu, krovinius geležinkeliais būtų galima gabenti per Lenkija, tačiau toks scenarijus negali būti įgyvendintas greitai.

„Geležinkeliuose lankstumo nėra, čia ne automobilis – pakeičiau maršrutą ir važiuoju: yra ilgas derinimas, infrastruktūra, be to, Lenkija turi pakankamai intensyvų keleivinių traukinių judėjimą, žodžiu, komplikuotas reikalas“, – sakė E.Daukantas.

Anot jo, greičiausias būdas būtų šiuos krovinius „atiduoti“ vežėjams automobiliais, tačiau toks planas irgi nėra realus dėl itin didelių apimčių.

„Reikėtų įkalbėti visus Lietuvos vežėjus baigti darbą su Europa ir dirbti viena kryptimi, perimti šitą krovinių srautą. Tai būtų greičiausias būdas, bet atsižvelgiant į tai, kad čia daugiausia kalba eina apie chemijos produktus, reikia specialaus transporto, kur tokių pajėgumų pertekliaus nėra“, – pabrėžė asociacijos vadovas.

„Linekos“ prezidento teigimu, dabartiniai Baltarusijos veiksmai rodo, kad Lietuva turėtų ruoštis blogiausiam variantui.

„Šitas veiksmas aiškiai parodo, kad ribų nebeliko, čia Rusija, o ne Baltarusija (padarė tokį spendimą – BNS), jokių taisyklių laikytis nesiruošia“, – BNS sakė E.Daukantas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius