Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Litgrid“ pristatys dešimtmečio projektus ir investicijas

Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorė „Litgrid“ trečiadienį pristatys numatomus artimiausio dešimtmečio šalies sistemos pokyčius.
„Litgrid“ sistemos valdymo ir duomenų centro atidarymas
„Litgrid“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Operatorė pristatys planuojamas 2 mlrd. eurų investicijas į infrastruktūrą, apimančias transporto elektrifikavimą ir šilumos siurblių elektrines, sinchronizaciją su kontinentinės Europos tinklais, taip pat atsinaujinančių išteklių integraciją

Pokyčius pristatys „Litgrid“ generalinis direktorius Rokas Masiulis ir Strategijos departamento direktorius Liutauras Varanavičius.

Birželio pradžioje R.Masiulis teigė, jog „Litgrid“ per artimiausią dešimtmetį planuoja itin dideles investicijas, kurių daugės tiek dėl sinchronizacijos, tiek dėl kitų projektų.

Prieš metus skelbta, kad „Litgrid“ iki 2030-ųjų suplanavo investuoti 1,38 mlrd. eurų, vien į sinchronizavimą su kontinentinės Europos tinklais jos sieks 648 mln. eurų, dar 675 mln. eurų bus investuota į perdavimo tinklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius