-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 29 /16:20

Dėl liūties „Medžio centras“ iš „Grindos“ reikalaus atlyginti žalą: prarado pinigus ir prestižą

„Medžio centro“ ir „Unideco“ prekybos centrų stovėjimo aikštelę ketvirtadienį užtvindė liūtis. Verslininkai tikina, kad dėl to jie prarado ne tik klientų, bet ir prestižą, todėl svarsto iš savivaldybės įmonės „Grinda“ bandyti prisiteisti pinigų. Kiek, aišku, nors materialinius nuostolius vertina 60 tūkst. eurų ir užsimena apie neturtinę žalą – liūtis esą nuplovė pusę milijono.
 „Medžio centro“ ir „Unideco“ stovėjimo aikštelė
„Medžio centro“ ir „Unideco“ stovėjimo aikštelė

Prekybos centrus „Unideco” ir „Medžio centras” Vilniuje valdantys verslininkai ketina kreiptis į teismą dėl savivaldybės įmonės „Grinda” teikiamų paslaugų nevykdymo, turtinės ir neturtinės žalos atlyginimo.

Jų teritorijoje esanti lietaus vandens surinkimo sistema neveikia, todėl liūtis sustabdė prekybos centrų veiklą, nuostoliai neva siekia 59 tūkst. eurų.

„Lietus Lietuvoje nėra jokia stichinė nelaimė. Kaltas ne klimatas, o lietaus vandens surinkimo sistema, kuri nepritaikyta didesniam kritulių kiekiui. Visi gerai žinome, kad gyvename krašte, kur lyja, o kartais – smarkiai“, – pranešime spaudai cituojamas „Unideco“ ir „Medžio centrą“ valdančios bendrovės „Šklėriai“ generalinis direktorius Audrius Mockus.

Pasak jo, bendrovė su „Grinda“ sutartį turi jau 18 metų.

„Kiekvienais metais skęstame, kiekvienais metais kreipiamės su reikalavimais spręsti problemą, tačiau mūsų negirdi“, – sakė A.Mockus.

Per sutarties galiojimo laikotarpį už paslaugas UAB „Šklėriai” „Grindai” sumokėjo per 60 tūkst. eurų.

„5,7 ha plote įsikūrusių prekybos centrų kiemas šiandien virto nepravažiuojamu tvenkiniu, kurio gylis kai kuriose vietose siekia iki pusės metro ir daugiau. Automobiliai į teritoriją nuo ryto neįleidžiami, jau esantys lieka įkalinti vandenyje. Dėl situacijos prekybos centrų kieme nukenčia ne tik prekybininkai, prarasdami dienos apyvartą, bet ir prestižas. Statybos ir apdailos medžiagų atvykusiems pirkėjams susidaro vaizdas, kad dėl tvano kalti patys valdytojai“, – rašoma pranešime žiniasklaidai. Būtent dėl to ir ruošiamasi kreiptis į teismą.

Bendrovė žalą vertina 0,5 mln. eurų – esą tiek „nuplovė“ ketvirtadienio liūtis."​

„Bendrovė „Grinda“ prižiūri centralizuotus miesto lietaus nuotakyno tinklus, o privačiose teritorijose paviršinių nuotekų infrastrukūrą pagal galiojančius norminius aktus turi prižiūrėti pats savininkas. Jūsų minėtu atveju, šiai bendrovei yra leista Kareivių gatvėje prisijungti prie centralizuotos miesto paviršinių nuotekų sistemos, kuri suprojektuota pagal galiojančius normatyvus. Esant itin didelei liūčiai, viršijančiai regiono normatyvą (o tokia liūtis, artima stichinei nelaimei, šiandien ir buvo) sistema yra nepajėgi surinkti milžiniško kiekio kritulių. Dėl šios priežasties ir patvino Vilniaus miestas“, – situaciją aiškino "Grindos" atstovė spaudai Dovilė Lisauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius