Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Livonia Partners“, LHV pensijų fondas ir „Skype“ įkūrėjai investuoja į „Cgates“

Baltijos šalyse veikiantis privataus kapitalo fondas „Livonia Partners“ kartu su Estijos banko LHV pensijų fondu ir „Skype“ įkūrėjais investuoja į antrą pagal dydį Lietuvos televizijos ir interneto tiekėją „Cgates“.
Kaune atvėrė duris modernizuotas „Cgates“ klientų aptarnavimo skyrius
Kaune atvėrė duris modernizuotas „Cgates“ klientų aptarnavimo skyrius / „Cgates“ nuotr.
Temos: 2 Skype „Cgates“

Vienas iš „Livonia partners“ įkūrėjų ir partnerių Mindaugas Utkevičius BNS teigė, kad investuotojų konsorciumas ketina įsigyti naujai išleidžiamų „Cgates“ akcijų, kurios sudarys 35 proc. įmonės įstatinio kapitalo. Likusią dalį „Cgates“ valdys Estijos verslininko Indreko Kuivalliko valdoma bendrovė „Polaris Invest“ bei Estijos „Com Holding“.

Sandorio vertė neatskleidžiama. M.Utkevičius teigė, kad „Livonia partners“ ketina įsigyti 51 proc., „LHV Pension Funds“ – 35 proc., o „Skype“ įkūrėjų valdoma kompanija „Ambient Sound Investments“ – 14 proc. naujai išleidžiamų „Cgates“ akcijų.

Lietuvos rinka turi milžinišką potencialą ir šiuo metu esame unikalioje pozicijoje tuo pasinaudoti, – sakė Indrekas Kuivallikas.

„Ambient Sound Investment“ yra „Skype“ įkūrėjų investicinė bendrovė, 4 inžinierių, kurie dalyvavo įkuriant „Skype“ ir paskui, kai „Skype“ buvo parduotas, jie gavo nemažai lėšų ir tas lėšas investuoja per „Ambient Sound Investments“. Tai yra Estijoje pakankamai gerai žinoma investicinė bendrovė“ , – aiškino „Livona partners“ partneris.

„Cgates“ yra antras pagal dydį Lietuvoje interneto ir televizijos paslaugų tiekėjas, bendrovėje dirba beveik 300 darbuotojų, įmonės teikiamomis paslaugomis naudojasi daugiau nei 270 tūkst. vartotojų.

„Šiuo sandoriu užbaigiame procesą, kuriuo per pastaruosius kelis metus restruktūrizavome savo veiklą telekomunikacijų srityje Baltijos šalyse. Lietuvos rinka turi milžinišką potencialą ir šiuo metu esame unikalioje pozicijoje tuo pasinaudoti“, – pranešime spaudai teigė „Polaris Invest“ valdybos pirmininkas Indrekas Kuivallikas.

Praėjusių metų gruodį I.Kuivallikas iš investicinio fondo „East Capital“ įsigijo beveik 63 proc. „Cgates“ valdančios Estijos įmonės „Starman“ akcijų. Po sandorio vienintelėmis „Starman“ akcininkėmis tapo I.Kuvaliko valdoma „Polaris Invest“ ir „Com Holding“, valdanti 26 proc. įmonės akcijų.

Iš pradžių minėtą „Starman“ akcijų paketą siekė įsigyti pasaulinė fondų valdymo bendrovė „Providence Equity Partners“, Lietuvoje valdanti telekomunikacijų bendrovę „Bitė Lietuva“ ir artimiausiu metu iš Švedijos „Modern Times Group“ ketinanti perimti TV3 kanalų grupę. Tačiau vienas iš „Starman“ įkūrėjų I.Kuivallikas pasinaudojo pirmumo teise.

Naujausiais Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) duomenimis, praėjusių metų pabaigoje pagal turimą klientų skaičių „Cgates“ buvo antra ir užėmė 16,1 proc. rinkos, o pagal pajamas – buvo trečia (14,4 proc. rinkos).

„Cgates“ pernai gavo 17,038 mln. eurų pajamų – 3,7 proc. daugiau nei 2015 metais (16,428 mln. eurų), įmonė patyrė 515 tūkst. eurų grynųjų nuostolių (1,433 mln. eurų grynojo pelno), nurodoma Registrų centrui pateiktoje įmonės 2016 metų ataskaitoje.

Tai bus jau ketvirta „Livonia Partners“ investicija. Pernai fondas įsigijo Estijos saunų gamintoją „Ha Serv“ ir Estijos rinkoje pirmaujančią sodo ir namų apyvokos prekių pardavėją „Hortes“. Šiemet „Livonia Partners“ investavo į duomenų perdavimo tinklų ir IT saugumo sprendimų bendrovės „Santa Monica Networks“ padalinius Lietuvoje ir Latvijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius