Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Lloyds“ grynasis pelnas pernai sumenko beveik 65 proc.

Didžiosios Britanijos bankas „Lloyds Banking Group“ trečiadienį pranešė, kad pernai jo grynasis pelnas sumenko beveik 65 proc. dėl „reikšmingo“ ekonomikos nuosmukio, sukelto koronaviruso pandemijos.
Gelbėdama bankų sektorių Didžiosios Britanijos vyriausybė didina savo įtaką.
Lloyds / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusiais metais pelnas po mokesčių sumažėjo iki 865 mln. svarų (1 mlrd. eurų), palyginti su 2,46 mlrd. svarų pelnu 2019 metais, sakoma pranešime apie grupės rezultatus.

Bankas taip pat atidėjo 4,2 mlrd. svarų vertės sumažėjimo nuostoliams dėl „reikšmingo ekonominės perspektyvos pablogėjimo“, susijusio su COVID-19 sukelta ekstremalia situacija.

Pajamos išaugo beveik trečdaliu iki 29,2 mlrd. svarų.

„Pandemija turėjo įtakos metų finansiniams rezultatams“, – teigė kadenciją baigiantis generalinis direktorius Antonio Horta-Osorio.

Jis pridūrė: „Koronaviruso pandemijos poveikis žmonėms, įmonėms ir bendruomenėms JK ir visame pasaulyje 2020 buvo milžiniškas“.

„Mes ir toliau išliekame sutelkę dėmesį į darbą su visomis suinteresuotosiomis šalimis, kad palaikytume savo klientus ir užtikrintume tvarų atsigavimą“, – pridūrė banko vadovas.

Grupė atskirai pranešė, kad rugpjūčio 16 dieną britas Charlie Nunnas pakeis Portugalijos pilietį A.Horta-Osorio vadovo poste, jeigu tam pritars akcininkai.

Apie Ch.Nunno paskyrimą jau buvo paskelbta lapkritį.

Tuo tarpu bankas atsargiai prognozavo perspektyvas, susijusias su vakcinavimu nuo COVID-19 visame pasaulyje.

„Žvelgiant į ateitį, išlieka reikšmingas neapibrėžtumas, ypač susijęs su koronaviruso pandemija ir vakcinacijos programos įgyvendinimo greičiu bei veiksmingumu JK ir visame pasaulyje“, – pažymėjo A.Horta-Osario.

„Išlieku įsitikinęs, kad aiškūs grupės tikslai, unikalus verslo modelis, reikšmingi konkurenciniai pranašumai bei į klientą orientuota strategijos plėtra užtikrins, kad grupė galės padėti Didžiajai Britanijai atsigauti ir tai darydama, padės pereiti prie tvarios ekonomikos“, – pažymėjo banko vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius