TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Lonas“ 31-ąjį gimtadienį minėjo sodindamas medelius už kiekvieną Baltijos šalyse klientų įsigytą lovą

Lietuvos lovų, čiužinių bei miegamojo tekstilės gamintojas „Lonas“ šią savaitę mini savo trisdešimt pirmąjį gimtadienį. Gamintojo komanda siekė šią brandžią sukaktį įprasminti reikšmingai, todėl praėjusį savaitgalį skirtingose lokacijose pasodino medį už kiekvieną 2023-iaisiais Lietuvoje, Latvijoje bei Estijoje klientų įsigytą „Lonas“ lovą.
LONAS sodas. Pradžia. UAB Lonas vadovas Domas Jakutis
LONAS sodas. Pradžia. UAB Lonas vadovas Domas Jakutis / „Lono“ nuotr.

Ši akcija gimė minint 30 metų jubiliejų, ir jai ruoštasi buvo beveik metus. Šiemet jos įgyvendinimas sutapo su 31-uoju gimtadieniu ir nėra vienkartinis. „Lono“ vizija – ilgalaikė, kiekvieną pavasarį vyksianti tradicija, kuri įtrauktų ne tik komandos narius, bet ir klientus bei partnerius.

„Lonas“ dėmesį aplinkai skiria ne tik gamybinėse bei ekspozicinėse erdvėse, bet ir už jų. Prekių asortimente pirkėjai renkasi iš 16 skirtingų lovų modelių, kurioms gali pritaikyti vieną iš daugiau nei 500 audinių, norimą grotelių bei kojelių tipą.

Visų lovų gamybai naudojami tvarūs bei ilgaamžiškumą užtikrinantys metodai bei žaliavos. Tvarumo idėją įgyvendino ir akcija, kurios metu už kiekvieną 2023-aisiais Baltijos šalyse klientų įsigytą lovą gamintojo komanda pasodino po medelį ir tą patį ketina daryti visais kitais ateinančiais metais.

Tvarumas, aplinkos apsauga yra visai komandai artimos vertybės, todėl buvo nuspręsta sodinimą įgyvendinti patiems komandos nariams – pasitarus su miškininkais buvo pasirinktas tinkamas laikas bei medeliai.

Tad šiltą balandžio savaitgalį „Lono“ komandos nariai čiupo kastuvus į rankas ir pasodino tiek medelių, kiek praėjusiais metais Lietuvoje, Latvijoje bei Estijoje buvo klientų įsigyta „Lonas“ lovų.

Dėl medelių rūšies, kuri tinkamiausia pasirinkto ploto dirvožemiui, „Lonas“ konsultavosi su miškus, jų fauną ir florą geriausiai pažįstančiais gamtininkais.

Na, o tinkamą vietą medeliams pasodinti surado, paruošė projektą ir šiai iniciatyvai paskyrė „Lonas“ įkūrėjas, bardas ir didelis gamtos puoselėtojas Kazimieras Jakutis. Taip naujasis miškas gimė Aukštaitijoje.

„Lono“ nuotr./LONAS sodas. Pradžia. LONAS įkūrėjas Kazimieras Jakutis
„Lono“ nuotr./LONAS sodas. Pradžia. LONAS įkūrėjas Kazimieras Jakutis

Kuo ši iniciatyva ypatinga, plačiau pasakoja „Lonas“ projektų vadovas Saulius Jakutis.

„Ilgai brandinome tokio tipo socialinės atsakomybės projektą. Svarstėme, ką prasmingo ir ilgalaikio galime nuveikti mūsų visų labui. Mano tėtis, įmonės įkūrėjas, myli gamtą, jam ji labai artima, kaip ir visai mūsų šeimai, taip pat jis dievina pasivaikščiojimus miške. Tad medelių sodinimo akcija išsirutuliojo natūraliai.

Patį medžių sodinimą už įsigytas lovas šiais metais padalijome į dvi dalis – tai „Lonas“ sodas. Pradžia bei „Lonas“ miškas 2023. Praėjusią savaitę kaip tik ir pasodinome medelius už lovas, kurias įsigijo Lietuvos, Latvijos ir Estijos pirkėjai pernai metais.

Tėčio tėviškėje gimė pradžių pradžios sodas, įamžinantis naujos pavasario tradicijos startą. Sodinome graikinių riešutų sodą, kuris simbolizuoja naują pradžią, čia savo medelį turiu ir aš, ir broliai, ir tėtis su mama.

„Lono“ nuotr./Projektų vadovas Saulius Jakutis
„Lono“ nuotr./Projektų vadovas Saulius Jakutis

Nepamiršome ir ilgamečių mūsų darbuotojų, kurių medeliai taip pat rado savo vietą šiame pradžios sode. Kitoje lokacijoje, apie 20 km nuo sodo, Kazitiškyje (Ignalinos raj.) pasodinome medelius už kiekvieną 2023 m. įsigytą lovą, t.y. 2023 m. lovų mišką. Suskaičiavome 5620 vnt. medelių. Šio sklypo plotas – net du hektarai, čia pasodinti beržai, pušys ir juodalksniai metams bėgant išaugs į gražų mišką.

Turime svajonę, kad kada nors, kai pasodinti sodinukai užaugs, „Lonas“ klientai galės atvažiuoti ir pasivaikščioti po jauną, sužaliavusį mišką, pasigrožėti medžiais, žaluma. Kiekvienoje lokacijoje statome stendus, kuriuose žymime, kurių metų medeliai ten prigijo už įsigytas lovas, taip pat planuojame žemėlapiuose fiksuoti šias vietas, kad aplinkiniai žinotų apie „Lonas“ miškus.

„Lono“ nuotr./LONAS sodas. Pradžia.
„Lono“ nuotr./LONAS sodas. Pradžia.

Šiuo metu intensyviai dirbame su šios akcijos komunikacija: kiekvienas, perkantis lovą, gauna ir atviruką iš organinio popieriaus su sėklomis. Jame yra informacija apie medžių sodinimo idėją, o pasodinus į žemę patį atviruką – iš jo išauga žali linkėjimai.

Taip pat nuolat tobuliname savo siūlomą prekių asortimentą. Planuojame paleisti daug naujų lovų modelių į rinką: atnaujiname klasikinių, kontinentinių lovų asortimentą. Tad ne tik išmaniai bei tvariai pristatome naujas socialines akcijas, bet ir norime, kad pati įsigyjama produkcija būtų šiuolaikiška ir kokybiška.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius