-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lord's Taylor“ ir „Tailored Brands“ pateikė paraiškas dėl bankroto

„Lord & Taylor“, viena seniausių JAV parduotuvių, pranešė pateikusi paraišką dėl bankroto, taip prisijungdama prie augančio nuo koronaviruso pandemijos smarkiai nukentėjusių bendrovių sąrašo.
„Lord's Taylor“
„Lord's Taylor“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Men's Wearhouse“ ir „Jos, A. Banks“ patronuojamoji įmonė „Tailored Brands“ taip pat pateikė paraišką dėl bankroto.

Daugelis bendrovių, kurios pastarosiomis savaitėmis pateikė prašymus dėl bankroto pagal JAV Bankroto kodekso 11 skyrių, leidžiantį bendrovių restruktūrizavimą, jau buvo atsidūrusios nelengvoje padėtyje, tačiau karantinas jas įstūmė į tikrą krizę.

Praėjusiais metais Prancūzijos nuomos drabužių įmonei „Le Tote“ parduota „Lord & Taylor“ sekmadienį pateikė prašymą Virdžinijos Rytiniam teismui.

Tinklalapyje paskelbtame pranešime viena seniausių amerikiečių universalinių parduotuvių teigė, kad ieško naujo savininko.

Kaip ir daugelis mažmenininkių, „Lord & Taylor“ dar iki prasidedant pandemijai buvo priversta grumtis su internetinių parduotuvių prekybos keliama konkurencija.

Praėjusiais metais ji pardavė savo legendinį vienuolikos aukštų pastatą Niujorko Penktojoje aveniu, kuriame veikė daugiau nei šimtmetį.

Bendrovė buvo įkurta 1826 metais. Jungtinėse Valstijose yra kelios dešimtys „Lord & Taylor“ parduotuvių.

„Tailored Brands“ pranešė, kad „Men’s Wearhouse“ ir „Jos A. Banks“ parduotuvės, taip pat „K&G Fashion Superstore“ ir „Moores Clothing for Men“ ir toliau veiks. Pranešime teigiama, kad tikimasi, jog restruktūrizavimo planas sumažins bendrovės finansuojamą skolą bent 630 mln. JAV dolerių bei užtikrins didesnį finansinį lankstumą.

Kadangi pastaruoju metu didelis skaičius žmonių pradėjo darbo namuose, prekių ženklai, parduodantys drabužius, skirtus biurų darbuotojams, susidūrė su itin didelėmis problemomis. „Brooks Brothers“ ir jos patronuojančioji bendrovė „Ann Taylor“ atsidūrė tarp tų, kurios taip pat pateikė paraiškas dėl bankrotų.

Liepos 23 dieną maždaug 40 mažmenininkių, įskaitant dideles ir mažas įmones, jau buvo pateikus paraiškas pagal Bankroto 11 skyrių. Tai viršija mažmeninių prekeivių bankrotų skaičių per praėjusius metus. Maždaug dvi dešimtys pateikė paraiškas prasidėjus pandemijai.

Tarp kitų mažmenininkų yra „J. Crew“, „J. C. Penney“, „Neiman Marcus“, „Stage Stores“ ir „Ascena Retail Group“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius