Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lufthansa“ pavyko iš esmės susitarti dėl gelbėjimo paketo

Smarkiai nuo koronaviruso pandemijos nukentėjusi Vokietijos oro linijų bendrovė „Lufthansa“ iš esmės susitarė dėl 9 mlrd. eurų vertės gelbėjimo susitarimo, pagal kurį vyriausybė perims dalį akcijų, pirmadienį naujienų agentūrai AFP pranešė šaltiniai.
Vilniaus oro uostas
Asociatyvi nuotr. / Martyno Jaugelavičiaus nuotr.

Pasiekus susitarimą su bendrovės vadovais ir ministrais, „Lufthansa“ stebėtojų taryba ir Federalinis ekonomikos stabilizacijos fondas (WSF) dabar turi patvirtinti pasiūlymą, prieš kreipiantis dėl pritarimo į akcininkus ir Europos Komisiją.

Oro linijų bendrovė, tarp kurios padalinių yra „Austrian Airlines“, „Brussels Airlines“, „Eurowings“ ir „Swiss“, praėjusią savaitę patvirtino, kad vyksta derybos dėl bendrovės gelbėjimo.

Pagal susitarimą, Vokietijos vyriausybė perims 20 proc. „Lufthansa“ akcijų, 5 proc. konvertuojamųjų obligacijų ir dar vieną akciją – tai leistų jai užsitikrinti blokuojančios mažumos akcijų paketą, siekiant užkirsti kelią priešiškiems perėmimo bandymams.

Į paketą taip pat įeitų 3 mlrd. eurų valstybės paskola bendrovei bei dvi vyriausybei skirtos vietos stebėtojų taryboje.

Tikėtina, kad sąlygose taip pat bus nurodytas reikalavimas „atsisakyti būsimų dividendų ir vadovybės atlyginimų apribojimai“, ketvirtadienį pranešė „Lufthansa“.

Nors dėl pandemijos 90 proc. „Lufthansa“ orlaivių parko buvo nutupdyti, kas įmonei kainuoja apie milijoną eurų per valandą, kanclerės Angela Merkel koalicijos vyriausybės politikai kelias savaites svarstė galimo gelbėjimo detales.

Konservatoriai norėjo kuo labiau sumažinti valstybės įsitraukimą ir kontrolę, o centro kairiųjų lyderiai tikėjosi išvengti darbo vietų mažinimo ir išlaikyti aplinkosaugos tikslus.

„Lufthansa“ vadovas Carstenas Spohras perspėjo, kad greičiausiai dabar bendrovėje yra 100 lėktuvų per daug, o pavojus kyla 10 000 darbo vietų.

Savaitgalį „Lufthansa“ patvirtino pranešimus, kad artimiausiomis savaitėmis planuoja padvigubinti šiuo metu naudojamų lėktuvų skaičių iki maždaug 160 orlaivių ir įtraukti populiarius atostogų maršrutus.

Visgi didžioji maždaug 760 lėktuvų parko dalis liks toliau stovėti ant žemės, nes dėl koronaviruso protrūkio įvesti apribojimai panaikinami labai pamažu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius