Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lufthansa“ valdoma „Brussels Airlines“ atleidžia ketvirtadalį darbo jėgos

Didžiausia Belgijos oro linijų bendrovė „Brussels Airlines“ antradienį pranešė planuojanti atsisakyti 1 000 darbuotojų, t. y. ketvirtadalio darbo jėgos.
Belgijos oro bendrovė „Brussels Airlines“
Belgijos oro bendrovė „Brussels Airlines“ / „Scanpix“ nuotr.

„Itin neigiamas koronaviruso krizės poveikis bendrovės finansams ir vis dar neatsigaunanti oro kelionių paklausa verčia „Brussels Airlines“ imtis svarbių ir būtinų priemonių, kad būtų užtikrintas bendrovės išlikimas“, – pareiškė vežėja, priklausanti didžiausiai Vokietijos oro linijų bendrovei „Lufthansa“.

Bendrovės pristatytas planas taip pat apima orlaivių parko sumažinimą 38–54 orlaiviais, kas sudaro 30 proc. parko.

„Bendras bendrovės dydis, taigi ir jos darbo jėga, bus sumažinti 25 proc.“, – pažymėjo „Brussels Airlines“ ir pridūrė ketinanti „bendradarbiauti su savo socialiniais partneriais, kad priverstinių atleidimų skaičius būtų sumažintas iki absoliutaus minimumo“.

Bendrovė, sukurta 2002 metais reorganizavus Belgijos vežėją „Sabena“, teigė, jog tikisi „pelningai vystytis, kai tik oro susisiekimo poreikis grįš į normalų lygį, kaip manoma, nuo 2023 metų“.

Pasak bendrovės, nuo kovo 21 dienos įvedus karantiną ir laikinai sustabdžius skrydžius, ji „praranda po milijoną eurų per dieną dėl prarastų pajamų ir išlaidų, kurių neįmanoma išvengti, pavyzdžiui, dėl orlaivių nuomos ir priežiūros išlaidų“.

Nepaisant atleidimų, „Brussels Airlines“ vis dar tikisi gauti finansinę paramą iš „Lufthansa“ ir Belgijos vyriausybės. Šiuo metu vyksta atitinkamos derybos.

„Lufthansa“ tapo „Brussels Airlines“ akcininke 2008 metais, o 2017 metais įsigijo visą akcijų paketą.

Vokietijos vežėja, kuriam taip pat priklauso „Austrian Airlines“ ir „Swissair“, šiuo metu derasi dėl 25 proc. dalies plius vienos akcijos perleidimo Vokietijos vyriausybei mainais už paramą.

Dalinė nuosavybė suteiktų Vokietijos pareigūnams veto galią priimant sprendimus, pavyzdžiui, dėl darbo vietų mažinimo ir vežėjos strategijos po krizės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius