Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lukoil Baltija“ nesutinka su Konkurencijos tarybos tyrimo išvadomis

Bendrovė „Lukoil Baltija“ pateikė Konkurencijos tarybai atsakymą dėl pradėto tyrimo, susijusio su AB „Lietuvos kuras“ priklausiusių degalinių valdymo perėmimu 2003 metais. Bendrovė nesutinka su tyrimo išvadomis dėl galimos neteisėtos koncentracijos ir prašo nutraukti tyrimą nesant pažeidimo.
„Lukoil“ degalinė Vilniuje
„Lukoil“ degalinė Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tyrimas atliktas dėl prieš dešimt metų įvykdyto „Lukoil Baltija“ sandorio, kurio pagrindu bendrovė perėmė 16 „Lietuvos kurui“ priklausiusių degalinių, valdomų „Baltic Petroleum“. „Lukoil Baltija“ buvo gavusi Konkurencijos tarybos leidimą įgyti „Lietuvos kuro“, kuriam priklausė minėtos degalinės, kontrolę. Perėmusi bankrutuojančią „Lietuvos kuro“ bendrovę „Lukoil Baltija“ ją uždarė, o degalines pasiliko.

Šių metų lapkritį „Lukoil Baltija“ gavo Konkurencijos tarybos pranešimą, kuriuo ši informavo, jog baigė tyrimą, susijusį su „Lietuvos kuro“ degalinių, kurias valdė „Baltic Petroleum“, perdavimu „Lukoil Baltija“, ir teigė, kad „Lukoil Baltija“ atliko veiksmus, neatitinkančius Konkurencijos įstatymo nuostatų.

Lukoil Baltija“ pabrėžia, kad nors nėra dominuojantis ūkio subjektas, Konkurencijos taryba per pastaruosius trejus metus bendrovėje vykdė ne mažiau kaip 9 tyrimus.

Bendrovei išsiųstame pranešime reiškiami įtarimai dėl UAB „Lukoil Baltija“ sudarytos sutarties, kurios pagrindu ji įgijo teisę eksploatuoti kitai bendrovei nuosavybės teise priklausančias degalines, dėl ko, tyrėjų vertinimu, UAB „Lukoil Baltija“ įgijo šių degalinių kontrolę, ir toks veiksmas yra laikytinas koncentracija. UAB „Lukoil Baltija“, prieš įgyvendindama minėtas koncentracijas, Konkurencijos tarybai apie tai nepranešė ir leidimo šioms koncentracijoms įgyvendinti negavo.

Lapkričio 27 dieną pateiktu atsakymu „Lukoil Baltija“ prašo Konkurencijos tarybos nutraukti tyrimą nesant pažeidimo. Atskiru pareiškimu „Lukoil Baltija“ taip pat prašo tyrimą sustabdyti, kol teisme bus išnagrinėta analogiška byla dėl kitų trijų degalinių perdavimo.

„Atkreipėme Konkurencijos tarybos dėmesį, kad tyrimas vykdytas dėl veiksmų, kuriems pati Konkurencijos taryba pritarė dar prieš dvylika metų. Šis sandoris valstybei ir vartotojams atnešė tiktai naudą, kadangi perimtos degalinės galėjo tęsti veiklą, buvo sukurtos darbo vietos ir mokami mokesčiai“, – sakė Audrius Lukoševičius, „Lukoil Baltija“ vyriausiasis teisininkas.

„Lukoil Baltija“ pabrėžia, kad nors nėra dominuojantis ūkio subjektas ir užima apie 23 proc. rinkos, Konkurencijos taryba per pastaruosius trejus metus bendrovėje vykdė ne mažiau kaip 9 tyrimus. Naujausia bendrovei skirta bauda daugiau kaip 22 kartus viršijo vidutinę už tokį pažeidimą skirtą baudą.

„Lukoil Baltija“ veiklą Lietuvoje vykdo jau daugiau kaip 20 metų. Nuo veiklos Lietuvoje pradžios bendrovė į verslą investavo daugiau kaip 320 mln. litų ir sukūrė daugiau kaip 1100 darbo vietų. Lietuvoje bendrovė yra aštunta pagal sumokėtą mokesčių dydį. Vien per praėjusius metus ji sumokėjo daugiau kaip 230 milijonų litų mokesčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius