-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Luminor“ bankas siūlo pasinaudoti 660 milijonų eurų vertės paskolų portfeliu

„Luminor“ bankas plečia galimybes pasinaudoti šių metų pradžioje atvertu 660 milijonų eurų vertės paskolų portfeliu. Dalis šio portfelio dabar skiriama ir smulkių bei vidutinių įmonių (SVĮ) lizingu perkamoms ir veiklai būtinoms transporto priemonėms ir įrangai įsigyti. SVĮ atitinkančioms Europos investicijų banko (EIB) paramos kriterijus bus pritaikyta 25 procentiniais punktais mažesnė lizingo sutarties marža.
Žiemiškų linksmybių popietė Vilniuje
Bankas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Luminor“ banko ir EIB paramos portfelis yra skirtas padėti smulkiam ir vidutiniam verslui įveikti kylančius iššūkius ir užtikrinti bendrovių veiklos tęstinumą. Parama taikoma kredito linijoms, investicinėms paskoloms bei lizingo sutartims. Norėdami pasinaudoti palankesnėmis lizingo sąlygomis, klientai turi atitikti kelis kriterijus – būti registruoti Europos Sąjungoje, turėti smulkios, vidutinės ar vidutinės kapitalizacijos įmonės statusą, o įmonės veikla neturėtų būti įtraukta į su EIB parama netinkamų finansuoti veiklų sąrašą.

„Šiuo metu Baltijos šalyse jau esame sudarę apie 1,5 milijono eurų vertės lizingo sutarčių su EIB parama. Tikimės, kad paskolos su EIB parama verslui padės lengviau apsispręsti priimant sprendimus įsigyti būtinąją techniką ir plėtoti verslą“, - sako bendrovės „Luminor lizingas“ vadovė Žydrūnė Samuolienė.

Lizingo sutarties su EIB parama suma turi būti ne mažesnė nei 8 tūkstančiai eurų, o minimalus terminas – 2 metai. Su EIB parama gali būti sudarytos ir finansinio lizingo, ir veiklos nuomos sutartys. Smulkusis ir vidutinis verslas su šia priemone gali įsigyti žemės ūkio techniką, transporto priemones, įrangą, kuri reikalinga jų veiklai vykdyti. Lizingui bus pritaikyta 25 procentiniais punktais mažesnė marža.

Dėl koronaviruso pandemijos pernai keitėsi verslo ir gyventojų skolinimosi įpročiai. Dažniausiai „Luminor lizingas“ klientai pirmenybę teikė naujiems automobiliams ir įrangai įsigyti. Naujų priemonių įsigijimas Baltijos šalyse sudarė 82 proc. visų lizingo sutarčių. Daugiau nei pusė pernai lizingu įsigytų priemonių buvo lengvieji automobiliai, o maždaug 30 proc. – žemės ūkio technika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius