Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Luminor“ bankas skolina lazerių komponentų gamintojai „Optoman“

„Luminor“ bankas Vilniuje veikiančiai lazerių komponentų gamintojai „Optoman“ suteikė 750 tūkst. eurų paskolą. Bendrovė „Optoman“ projektuoja ir gamina optinius komponentus pažangiausiems moksliniams bei industriniams lazeriams bei lazerių sistemoms.
„Luminor“ bankas skolina lazerių komponentų gamintojai „Optoman“
„Luminor“ bankas skolina lazerių komponentų gamintojai „Optoman“ / „Optoman“ nuotr.

„Luminor“ paskolą bendrovei suteikė iš šiemet kartu su Europos investicijų banku (EIB) atverto 660 milijonų eurų portfelio, skirto smulkioms ir vidutinėms įmonėms.

„Lietuvos lazerių technologijų bendruomenė, kurios produktų vertės kūrimo grandinėje dalyvauja ir „Optoman“, jau dabar yra gerai žinoma pasaulyje, tačiau plečiantis rinkai bendrovėms būtina kurti naujoves ir tobulinti gamybos procesus. Bankas įmonei suteikė palankias finansavimo sąlygas ir pritaikė Europos investicijų banko paramą. Smulkus ir vidutinis verslas mums yra vienas iš prioritetų, ir mums ypač svarbu, kai galime prisidėti prie aukštos pridėtinės vertės įmonių, tokių kaip „Optoman“, augimo“, - sako „Luminor“ Verslo klientų skyriaus vadovas Vytis Žegužauskas.

Paskolos lėšas „Optoman“ naudos naujoms, tarptautinius standartus atitinkančioms švarioms patalpoms įrengti bei optinių komponentų gamybos procesams skaitmenizuoti.

„Fotonikos ir lazerinių technologijų rinka sparčiai auga ir tuo pačiu bręsta, tad auga ir kokybiniai reikalavimai optiniams komponentams: jų tarnavimo laikui, unikalioms spektrinėms savybėms. Strategiškai siekiame augti koja kojon su savo klientais, todėl šiuo metu augimą ribojantys gamybiniai pajėgumai bus išplėsti, o įdiegę specialias veiklos valdymo sistemas padidinsime ir įmonės efektyvumą, ir dar tiksliau užtikrinsime gamybos procesų kontrolę“, - sako „Optoman“ direktorius Remigijus Šliupas.

„Optoman“ specializacija – plonų sluoksnių dielektrinės dangos, suformuotos pasitelkiant jonapluoščio dulkinimo technologiją. Ši gamybos technologija leidžia pasiekti ir užtikrinti šiuo metu aukščiausią rinkoje produkcijos kokybę, išskirtines specifikacijas, reikalingas taikymams aukštų galių ir itin trumpų impulsų lazeriuose.

Didžioji įmonės produkcijos dalis eksportuojama į Vokietiją, Jungtinę Karalystę, Italiją, Čekiją, Prancūziją ir Jungtines Amerikos Valstijas. Dėl rinkų diversifikacijos ir bendro fotonikos rinkos augimo, ilgalaikių sutarčių su klientais, įmonės rezultatų nepaveikė ir pandemija. Per šiuos metus įmonė sėkmingai augino savo produkcijos pajėgumus, pardavimų ir eksporto apyvartą, bei kolektyvą – nuo 2020 metų pavasario įmonės komandą papildė 10 naujų darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius