Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LVAT: teismas turės iš naujo nagrinėti „Piletilevi Group“ skundą

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) turės iš naujo nagrinėti anksčiau jo atmestą Estijos bilietų platinimo ir renginių planavimo grupės „Piletilevi Group“ skundą dėl Konkurencijos tarybos sprendimų ir jos pareigūnų veiksmų.
Teismai
Teismai / 123RF.com nuotr.

Tokį sprendimą liepos 5 dieną priėmė Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT).

„Pirmosios instancijos teismas nepagrįstai atsisakė priimti pareiškėjo skundą, nes (...) nėra pagrindo išvadai, jog šis skundas nenagrinėtinas teismų ABTĮ (Administracinių bylų teisenos įstatymo – BNS) nustatyta tvarka, todėl pirmosios instancijos teismo nutartis panaikinama ir klausimas dėl skundo priėmimo perduodamas nagrinėti iš naujo tam pačiam pirmosios instancijos teismui“, – rašoma teismo nutartyje.

„Piletilevi Group“ į teismą kreipėsi Konkurencijos tarybai atsisakius tenkinti įmonės skundą dėl institucijos pareigūnų veiksmų. Taryba vertino Lietuvos bilietų platinimo įmonės „Tiketa“ įsigijimo sandorį – ją pernai spalį įsigijo „Piletilevi Group“.

Kaip teigiama teismo nutartyje, Estijos įmonė Konkurencijos tarybai apskundė galimai neteisėtus pareigūnų rašytinius prašymus pateikti vidinius elektroninius susirašinėjimus tarp įmonės darbuotojų, vadovų, priežiūros bei valdymo struktūrų ir akcininkų bei dokumentus, kuriuose aptariamas sandoris.

„Piletilevi Group“ prašė tarybos panaikinti šiuos veiksmus numatančius dokumentų punktus. Tačiau Konkurencijos taryba atsisakė tenkinti šį prašymą.

„Konkurencijos įstatymo (...) dalis įtvirtina ūkio subjektų teisę skųsti Konkurencijos tarybos pareigūnų veiksmus jos atliekamų procedūrų metu, taryba tokį pareiškėjo skundą priėmė, nagrinėjo ir pasisakė dėl jo pagrįstumo. Teisės aktuose nėra nurodyta, jog toks Konkurencijos tarybos sprendimas būtų galutinis ir neskundžiamas“, – teigiama LVAT nutartyje.

Konkurencijos taryba birželio viduryje atsisakė leisti „Piletilevi Group“ įsigyti 100 proc. „Tiketos“ akcijų, nors įmonės sandorį sudarė pernai liepą. „Piletilevi Group“ svarsto skųsti tokį tarybos sprendimą.

Taryba pranešė nustačiusi, kad dėl sandorio buvo apribota konkurencija bilietų į įvairius renginius platinimo rinkoje Lietuvoje ir įpareigojo sandorio šalis atkurti iki jo buvusią padėtį arba pašalinti jo pasekmes.

Pernai „Piletilevi Group“ įsigijo 100 proc. „Tiketos“ akcijų. Kadangi „Tiketos“ pajamos 2020 metais nesiekė 2 mln. eurų, „Piletilevi Group“ neprivalėjo pranešti apie sandorį, tačiau taryba pernai spalį nusprendė savo iniciatyva jį nagrinėti, nes kilo įtarimų dėl konkurencijos ribojimo rinkoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius