-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maistą perkantiems internetu – daugiau informacijos apie pardavėją

Siekdama sumažinti šešėlinės ekonomikos mastą prekybos sektoriuje, Vyriausybė patvirtino Mažmeninės prekybos taisyklių pakeitimą, kuris įsigalios nuo š. m. gegužės 1 d. Pranešime rašoma, kad tai suteiks daugiau garantijų vartotojams, kad veikla vykdoma legaliai, o maisto produktai pagaminti ir tvarkomi laikantis higienos bei kitų reikalavimų.
Vaisiai ir daržovės
Vaisiai ir daržovės / 123RF.com nuotr.

Vartotojui prekes nuotoliniu būdu parduodantys asmenys, dirbantys pagal individualios veiklos pažymą ar verslo liudijimą, turės nurodyti šių dokumentų numerį, o parduodantieji maisto produktus – ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) nustatyta tvarka registruoto ar patvirtinto maisto tvarkymo subjekto numerį.

VMVT duomenimis, šiuo metu užregistruoti 789 ūkio subjektai, prekiaujantys maisto produktais internetu.

VMVT pernai patikrino daugiau kaip 450 internetinės prekybos skelbimų. Jie buvo tikrinami tiek atliekant apklausas telefonu, tiek vykstant į skelbimuose nurodytas prekybos ar maisto produktų gamybos vietas. Nustatyta, kad VMVT išduotus leidimus šiai veiklai turėjo tik 5 proc. patikrintų prekiautojų. Be to, skelbimuose buvo pateikta daug vartotojus klaidinančios informacijos, pvz., nurodyta, kad parduodami ekologiški maisto produktai, tačiau nei ūkis, nei jame vykdoma veikla nesertifikuoti kaip ekologiški.

VMVT primena, kad jei maisto produktais prekiaujantys asmenys neturi tiesioginio kontakto su maistu (pvz., administruoja interneto puslapį ar kt.), tokią veiklą pakanka užregistruoti, t.y. pranešti VMVT padaliniui, kurio teritorijoje ši veikla bus vykdoma.

Jei maisto tvarkytojas jį gamina, sandėliuoja, išvežioja ir kita, tuomet reikalingas Maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimas. Jis reikalingas ne tik veiklai, bet ir maisto tvarkymo (gamybos, sandėliavimo ir kt.) patalpoms. Šiuos pažymėjimus išduoda teritorinės VMVT pagal veiklos vykdymo vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius