-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Maisto banko“ akcijoje paaukota produktų už 300 tūkst. eurų

Praūžus jau 18-tai „Maisto banko“ akcijai kovo 20–21 dienomis buvo paaukota daugiau nei 300 tūkst. negendančio maisto produktų už 302 tūkst. eurų. Pastaraisiais metais akcijai susiburia apie 7–8 tūkstančiai savanorių. Kas jie tokie?
Maisto banko savanoriai
Maisto banko savanoriai
Temos: 1 Maisto bankas

„Maisto banko“ savanoriai – labai skirtingi, patys mažiausieji ateina su tėvais, be to, savanoriškai dirba daugybė moksleivių ir įmonių darbuotojų, tarp kurių – net ir patys vadovai. Taip pat didelę dalį savanorių sudaro socialinių organizacijų aktyvistai“, – pasakoja „Maisto Banko“ vadovas Vaidotas Ilgius.

Anot jo, savanorystės veiklų „Maisto banko“ organizacijoje yra labai daug – nuo vairuotojo, sandėlininko, iki tų, kurie pasitinka pirkėjus vos įėjusius į parduotuvę.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Vaidotas Ilgius
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Vaidotas Ilgius

„Taip pat atsiranda daug norinčių prisidėti prie renginių organizavimo, maisto dalinimo, techninių darbų, pavyzdžiui, maketavimo, dizaino kūrimo. Erdvę save realizuoti šioje organizacijoje gali rasti kiekvienas“, – užtikrina „Maisto banko“ vadovas.

Ugdo ir puoselėja vertybes

Į šių metų pavasarinę „Maisto banko“ akciją beveik šimtą savanorių atvedė Vilniaus Šv. Kristoforo gimnazijos socialinė pedagogė Ernesta Šarkauskaitė. Moksleiviai akcijos metu dalino žmonėms skrajutes, padėjo sudėlioti paaukotus maisto produktus į vežimėlius, juos sužymėti. Jauniausiam šios mokyklos savanoriui – 14 metų.

„Padėti kitiems, kad pats galėtų jaustis laimingu – viena iš prigimtinių žmogaus savybių. Todėl visada skatinu mokinius įsitraukti į tokias veiklas. Jos lavina socialinius įgūdžius: bendravimo, bendradarbiavimo, pagalbos kitiems suvokimo, empatijos bei altruizmo. Jiems tai yra puiki proga „prisiliesti“ prie tikrojo gyvenimo, įgyti ir tobulinti savarankiškumo, atsakomybės, tolerantiškumo vertybes“, – teigia E.Šarkauskaitė.

Anot jos, mokiniai, dalyvavę „Maisto banko“ akcijoje, jaučiasi pilietiškesni, nes prisideda prie skurstančių šeimų gerovės.

„Mokiniams patiko savanoriauti – kalbinti žmones, kurie buvo ir pikti, ir geranoriški, ir besidominantys šia akcija. Buvo nemažai ir užsieniečių, kuriems moksleiviai su entuziazmu paaiškindavo akcijos taisykles“, – apie mokinių atsiliepimus pasakoja socialinė pedagogė.

Aukoja net ir ne akcijos metu

Prekybos tinklo „Iki“ viešųjų ryšių vadovas Andrius Petraitis teigia, kad prekybos tinklas šios kilnios akcijos partneriu tapo nuo pat pradžių ir bičiuliaujasi jau dvylika metų: „Augame kartu su „Maisto banko“ akcija – pačioje pradžioje dalyvavo vos keliolika mūsų parduotuvių, šiemet net 159-ios. Šiemet beveik pusė, apie 4 tūkstančius, savanorių dirbo mūsų parduotuvėse.“
 
Prie „Maisto banko“ akcijos prekybos tinklas prisideda ir kiekvieną dieną.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vaikai nuspalvino šventinį „Maisto banko“ akcijos kiaušinį
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vaikai nuspalvino šventinį „Maisto banko“ akcijos kiaušinį.

„Jau šešerius metus kasdien „Maisto banko“ savanoriams atiduodame apie 4 tonas bebaigiančių galioti maisto produktų. Pirkėjai taip pat nelaukia ypatingų progų, kad galėtų padėti sunkiai besiverčiantiems. Pastebime pavienių atvejų, kai niekieno neskatinami pirkėjai nuperka maisto tiems, kuriems jo tikrai reikia“, – džiaugiasi A.Petraitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius