Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Malaizija sutiko atsisakyti kaltinimų „Goldman Sachs“ dėl banko vaidmens 1MDB skandale

Sudarius žalos sureguliavimo susitarimą, Malaizija panaikinimo kaltinimus JAV banko „Goldman Sachs Group“ padaliniams dėl banko vaidmens skandale, susijusiame su Malaizijos valstybiniu investiciniu fondu „1Malaysia Development Bhd“ (1MDB).
JAV doleriai
Doleriai / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Bankas Malaizija

Malaizijos teismas penktadienį išteisino tris banko skyrius ir atleido juos nuo kaltinimų dėl dalyvavimo skandale.

Malaizijos institucijos pernai iškėlė baudžiamąją bylą prieš 17 buvusių ir esamų „Goldman“ direktorių, atlikdamos tyrimą dėl fondo lėšų pasisavinimo.

Visi šie asmenys dirbo arba tebedirba direktoriais trijuose banko padaliniuose, kuriuos Malaizija apkaltino investuotojų klaidinimu, organizuojant 6,5 ​​mlrd. JAV dolerių vertės obligacijų pardavimą minėtam fondui, greičiausiai žinant, kad pinigai bus netinkamai panaudoti.

1MDB fondas atsidūrė skandalo centre po to, kai 2009–2014 metais iš jo buvo išpumpuota milijardai dolerių. Dėl šio skandalo prasidėjo daugybė tyrimų bei atsistatydino Malaizijos ministras pirmininkas Najibas Razakas.

JAV Teisingumo departamentas skaičiuoja, kad iš viso iš fondo buvo pavogta mažiausiai 4,5 mlrd. JAV dolerių, kurie buvo panaudoti kyšiams valstybės pareigūnams mokėti, specialiai šiuo tikslu sukurtam fondui papildyti, kurį kontroliavo buvęs ministras pirmininkas, bei įsigyti brangių papuošalų, meno kūrinių ir nekilnojamojo turto.

Liepos mėnesį „Goldman“ susitarė su Malaizijos institucijomis dėl 3,9 mlrd. JAV dolerių, skirtų sureguliuoti kaltinimus. Vykdydamas susitarimą, „Goldman“ įsipareigojo sumokėti 2,5 mlrd. JAV dolerių grynaisiais pinigais ir taip pat garantavo, kad grąžins fondo aktyvų už ne mažiau kaip 1,4 mlrd. JAV dolerių.

Bankas tebevykdo derybas su JAV Teisingumo departamentu dėl pretenzijų sureguliavimo. Praėjusių metų pabaigoje bankas beveik pasiekė susitarimą dėl maždaug 2 mlrd. JAV dolerių baudos sumokėjimo ir konsultavosi dėl to, ar privalo prisipažinti kaltu pažeidus kyšininkavimo įstatymus, pranešė „The Wall Street Journal“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius