Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marijampolės LEZ atidarytoje naujoje gamykloje dirbs iki 1000 žmonių

Marijampolės laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) antradienį langų ir lauko durų gamybos įmonė „Dovista“ atidarė gamyklą. Pranešime spaudai skelbiama, kad pirmajame statybos etape bendrovė investuota 45 mln. eurų ir įdarbinta daugiau nei 100 darbuotojų. Ateityje planuojama priimti dirbti iki 1000 žmonių.
UAB „Dovista“ gamyklos atidarymas
UAB „Dovista“ gamyklos atidarymas / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

„Dovistos“ gamyklos veikia aštuoniose pasaulio šalyse. „Lietuva ir konkrečiai Marijampolės LEZ gamyklos statyboms pasirinkta dėl didelio valdžios ir savivaldybės bei kitų organizacijų palaikymo ir kvalifikuotos darbo jėgos prieinamumo“, – skelbiama pranešime.

Darbuotojai į gamyklą vežami bendrovės organizuojamu transportu. Kitais metais planuojama priimti dar 150 naujų darbuotojų.

„Jau pastatėme pirmuosius „Dovistos“ gamyklos pastatus, pradėjo veikti įrenginiai, pagaminti langai, bet, svarbiausia, į „Dovistos“ šeimą priėmėme 100 naujų lietuvių kolegų. Džiaugiamės, kad jūs esate su mumis, ir tikimės, kad mūsų bendradarbiavimas bus ilgalaikis“, – pranešime spaudai cituojamas Allanas Lindhardas Jorgensenas, bendrovės generalinis direktorius.

Gamyklos atidaryme dalyvavo premjeras Saulius Skvernelis ir kiti svečiai.

Įmonėje bus gamini pušies medienos lango rėmai bei aliuminio varčia, montuojami stiklo paketai ir metalinės detalės. Skelbiama, kad gamykloje per valandą bus pagaminama 60 langų arba 330 000 vienetų per metus, jie bus eksportuojami į Jungtinę Karalystę, Daniją, Švediją, Norvegiją ir Vokietiją.

Gamykla įsikūrė 17,9 hektaro sklype, statinių plotas siekia apie 22 800 kv. m. nuo statybų pradžios 2017 m. gegužę Marijampolės LEZ jau iškilo du 10 800 kv. m pastatai – vienas skirtas langų gamybai, kitas žaliavoms ir pagamintiems produktams sandėliuoti, taip pat 1200 kv. m katilinė, kuri apšildys abu pastatus ir tieks šiluminę energiją gamybiniams procesams. Gamybos kompleksas ateityje įsikurs beveik visoje Marijampolės LEZ teritorijoje.

„Dovista“ – langų ir lauko durų gamybos kompanija Šiaurės Europoje, valdanti prekių ženklus, įskaitant „VELFAC“ ir „Rational“. Šiuo metu bendrovėje ir jos padaliniuose Danijoje, Norvegijoje, Švedijoje, Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Airijoje ir Lenkijoje dirba apie 4800 darbuotojų.

Įmonė priklauso Danijos kapitalo įmonių grupei „VKR Holding“, kurioje dirba daugiau nei 15 000 darbuotojų 40 pasaulio šalių. Šiai kontroliuojančiajai bendrovei priklauso ir langų gamintoja „VELUX Group“. „VKR Holding“ istorija skaičiuojama nuo 1941 metų, kai inžinierius Villumas Kannas Rasmussenas sukūrė ir patentavo dabar pasaulyje gerai žinomą „VELUX“ langą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius