-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Maxima grupė“ ketina platinti trumpalaikes obligacijas

Verslininko Nerijaus Numos (buvęs Numavičius) netiesiogiai valdoma mažmeninės prekybos grupė „Maxima grupė“ planuoja platinti trumpalaikes obligacijas. iš jų gautas lėšas grupė skirs verslui finansuoti.
Šakiuose duris atvėrė atnaujinta „Maxima“
„Maxima“ / „Maxima“ nuotr.

Įvertinti tokio platinimo galimybes ir jį organizuoti pasirinktas bankas „Luminor“, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė grupė.

Pirmąją – iki 12 mėnesių trukmės neužtikrintų skolos vertybinių popierių emisiją, priklausomai nuo palankios situacijos kapitalo rinkose, planuojama išplatinti artimiausiu metu.

Pasak bendrovės, tarptautinė kredito reitingų agentūra „S&P Global Ratings“ yra suteikusi įmonei BB+ reitingą su neigiama perspektyva.

2018 metų rugsėjį „Maxima grupė“ tarptautinėse rinkose išplatino pirmąją 300 mln. eurų obligacijų emisiją. Už penkerių metų trukmės obligacijas mokama 3,25 proc. metų palūkanų, jos išplatintos su 3,5 proc. pajamingumu.

Obligacijų tuomet įsigijo daugiau kaip 60 investuotojų iš 14 valstybių. Tarp jų – trečdalis iš Baltijos ir Skandinavijos regiono, likusi dalis – iš kitų Vakarų Europos valstybių.

„Maxima grupė“ valdo prekybos tinklus „Maxima“ (Baltijos šalyse), „Stokrotka“ (Lenkijoje), „T-Market“ (Bulgarijoje) ir elektroninę maisto parduotuvę „Barbora“, veikiančią Baltijos šalyse ir Lenkijoje.

Įmonė priklauso „Vilniaus prekybos“ grupei. Pastaroji per antrines įmones valdo investicijas į mažmeninės prekybos ir vaistinių tinklus bei nekilnojamojo turto įmones Baltijos šalyse, Švedijoje, Lenkijoje ir Bulgarijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius