-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Maxima grupės“ pajamos pernai didėjo 16 proc., išmokės 87 mln. eurų dividendų

Verslininko Nerijaus Numos (buvęs Numavičius) netiesiogiai valdomos mažmeninės prekybos tinklų valdytojos „Maxima grupės“ konsoliduotos pajamos praėjusiais metais išaugo 15,7 proc. iki 3,993 mlrd. eurų. 
„Maxima“
„Maxima“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Grupės pelnas iki mokesčių, palūkanų, nusidėvėjimo ir amortizacijos (EBITDA) augo 4,9 proc. iki 234,5 mln. eurų. Tam daugiausia įtakos turėjo pagerėję Lenkijos „Stokrotka“ rezultatai, o bendra Baltijos šalių bei Bulgarijos EBITDA sumažėjo.

Vienintelei „Maxima grupės“ akcininkei, N.Numos kontroliuojamai verslo grupei „Vilniaus prekyba“ bus išmokėta 86,6 mln. eurų dividendų – dėl to sprendimas jau priimtas, pranešė grupė.

Didžiausias pajamų augimas buvo Lenkijoje (15,2 proc.) ir Bulgarijoje (12,6 proc.), o iš Baltijos šalių – Latvijoje (7,7 proc.), pranešė „Maxima grupė“.

Pajamų augimą Lenkijoje iš dalies lėmė 2018 metais įsigytas prekybos tinklas „Stokrotka“, skelbia įmonė.

Arno Strumilos / 15min nuotr./„Stokrotka“
Arno Strumilos / 15min nuotr./„Stokrotka“

Lietuvoje ir Estijoje pajamos augo atitinkamai 4,4 proc. ir 0,9 proc. Elektroninės prekybos pardavimai išaugo 32,3 proc. ir sudarė 1,7 proc. visų Baltijos šalių pardavimų.

Į ilgalaikį materialųjį turtą „Maxima grupė“ pernai investavo 131,3 mln. eurų – 49 proc. daugiau nei 2018-aisiais, apie 60 proc. visų investicijų skirta 101 naujos parduotuvės atidarymui, iš jų 74 – „Stokrotka“ Lenkijoje.

Bendras „Maxima grupės“ parduotuvių skaičius pasiekė 1230, per metus rekonstruotos 36 parduotuvės, iš jų 20 – Baltijos šalyse.

„Maxima grupė“ taip pat skelbia, kad koronaviruso protrūkio poveikis įmonės veiklai kol kas nežinomas, bet grupės likvidumas yra „pakankamas“.

„Maxima grupė“ valdo prekybos tinklus „Maxima“ (Baltijos šalyse), „Stokrotka“ (Lenkijoje), „T-Market“ (Bulgarijoje) ir elektroninę maisto parduotuvę „Barbora“, veikiančią Baltijos šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius