Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Maxima“ Lietuvoje šiais metais planuoja didinti darbo užmokesčio fondą

Šiais metais MAXIMA LT didins darbo užmokesčio fondą. Planuojama peržiūrėti daugumos – per 100 skirtingų įmonės pareigybių – prekybos, saugos, logistikos, gamybos ir dalies administracijos padalinių darbuotojų darbo krūvius bei jų gaunamą darbo užmokestį. Siekdama būti konkurencinga šalies darbo rinkoje, taip pat įvertinusi 2014 m. suplanuotos plėtros apimtis ir naujų darbuotojų poreikį, šiemet MAXIMA papildomai darbo užmokesčio fondui ketina skirti beveik 28 milijonus litų.
Arūnas Zimnickas
Arūnas Zimnickas / Maxima LT nuotr

Suprantame, kad savo darbą išmanantys ir juo  patenkinti darbuotojai, kurių turime beveik 16 tūkstančių, yra vienas iš svarbiausių veiksnių sėkmingai įmonės veiklai, todėl šiais metais planuojame peržiūrėti didžiosios dalies darbuotojų darbo krūvį ir gaunamą darbo užmokestį, – sakė A.Zimnickas.

„Mūsų parduotuvėse kasdien apsilanko apie pusę milijono klientų. Suprantame, kad savo darbą išmanantys ir juo patenkinti darbuotojai, kurių turime beveik 16 tūkstančių, yra vienas iš svarbiausių veiksnių sėkmingai įmonės veiklai, todėl šiais metais planuojame peržiūrėti didžiosios dalies darbuotojų darbo krūvį ir gaunamą darbo užmokestį“, – sako UAB „Maxima LT“ generalinis direktorius Arūnas Zimnickas.

Pasak įmonės vadovo, viena iš dažniausių priežasčių, lemiančių prekybos, saugos, logistikos, gamybos padaliniuose dirbančių darbuotojų prisirišimą prie įmonės – adekvatus darbo krūvis ir aiški darbo organizavimo tvarka. Tad darbo užmokesčio fondą didinti ketinama tolygiai imantis ir kitų veiksmų: peržiūrint šių pareigybių darbuotojų darbo krūvius, jų pasiskirstymą, įvertinant konkrečius reikalavimus, keliamus skirtingų pareigybių darbuotojams, numatant aiškesnę ir paprastesnę kasdienio darbo organizavimo tvarką.

Darbo užmokesčio fondą padidinus beveik 28 milijonais litų, dalis šių lėšų – 8,5 milijono litų – bus skirta naujų darbo vietų kūrimui. Kita – per 100-o įmonės pareigybių darbuotojų atlygio peržiūrai, prioritetus teikiant operatyvinius darbus atliekančių darbuotojų, dirbančių MAXIMA parduotuvėse, sandėliuose, saugoje, gamybos cechuose, taip pat administracijos padaliniuose, atlygiui. Atlygį taip pat planuojama peržiūrėti ir tų pareigybių darbuotojams, kuriuos šalies darbo rinkoje surasti ar išlaikyti įmonei yra sunkiausia.

„Maxima LT“ nuotr./„Maxima“

Minėtų pareigybių darbuotojai atlygio pasikeitimus pastebės jau nuo šių metų balandžio. Individualus atlygio pokytis priklausys nuo konkretaus darbuotojo užimamų pareigų, darbo pobūdžio, išdirbtų valandų kiekio ir kitų svarbių faktorių, sąlygojančių darbuotojo atliekamo darbo kokybę ar jo rezultatą. Galutinį vienos ar kitos pareigybės darbuotojų atlygį, kaip ir iki šiol, įtakos ir šalies darbo rinka: tendencijos bei pokyčiai joje.

„Iki šiol stebėjome ir toliau stebėsime tendencijas Lietuvos darbo rinkoje ir stengsimės darbuotojams mokėti situaciją rinkoje atitinkantį atlygį“, – sako A. Zimnickas.

Siekiant įmonėje išlaikyti esamus darbuotojus bei pritraukti naujų, ketinama ir toliau nuosekliai gerinti MAXIMA darbuotojų Lietuvoje darbo sąlygas: dalį šiais metais įmonės suplanuotų investicijų skirti  patogių darbo vietų įrengimui, darbo vietose esantiems baldams, įrangai, darbuotojų uniformoms atnaujinti. Įmonė darbuotojams ir toliau teiks nemokamą maitinimą bei kitas papildomas naudas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius