-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažeikių įmonė per parą pagamina pusė milijono porcijų ledų

Vasara – darbymetis ledų gamintojams. Jei vasara karšta, darbo daugiau. Mažeikiuose įsikūrusioje „Unilever Lietuva ledų gamyba“ darbas vyksta trimis pamainomis. Vasarai įmonė pradėjo ruoštis jau nuo kovo ir priėmė dar per šimtą naujų darbuotojų, kurie triūsė prie penkių ledų fasavimo linijų. Per parą pagamina pusė milijono porcijų ledų. Palyginti su praėjusiais metais, ledų gamyba padidėjo bene trečdaliu.
Ledai
Ledai / 123rf nuotr.
Temos: 2 Unilever, UAB Ledai

Per parą – pusė milijono porcijų

Bendrovės gamybos vadovė Laura Jancevičienė sako, kad yra trys pagrindiniai ledų gamybos etapai: pirmiausia apdirbamas žalias pienas, vėliau ledus gaminanti įmonė liesą pieną, grietinėlę perka iš Lietuvos gamintojų. Galiausiai gaminamas ledų mišinys, kuris, priklausomai nuo ledų rūšies, supakuojamas į porcijas, dėžutes ir pan. Anot pašnekovės, vasarą daugiausia gaminamos ledų porcijos – jos sudaro didžiąją dalį visos produkcijos, pavyzdžiui, „Super viva“, „Baltija“, „Karališki“ ledai.

„Mes dabar dirbame trimis pamainomis ir turime penkias linijas. O per parą pagaminame per pusę milijono porcijų“, – pasakoja L. Jancevičienė. Jos teigimu, rudenį įmonė pateiks ir naujienų – atsiras naujo skonio į litrines pakuotes sufasuotų ledų, pavadinimu „Karališki“, kurie Lietuvoje parduodami jau daugiau nei 15 metų ir kuriuos mėgsta vartotojai. Anot L. Jancevičienės, įmonė planuoja keletą naujienų Estijai ir Latvijai.

Lietuviškus ledus mėgsta užsieniečiai

Pasak „Unilever Lietuva ledų gamyba“ vadovo Virgilijaus Radvilo, brangstant pienui, kyla ir ledų kaina. Paskutinį kartą savo produkciją įmonė brangino prieš dvejus metus. Pagamintus ledus įmonė eksportuoja į šešias užsienio šalis, be to, užima didžiąją dalį mūsų šalies ledų rinkos. Lietuvoje ledų mėgėjams parduodamas maždaug trečdalis pagamintos produkcijos.

V. Radvilo teigimu, produkcija, be Estijos ir Latvijos, eksportuojama ir į Suomiją. Lietuviškus ledus perka ir tradicinė Anglijos rinka (ne vien emigrantai). „Mūsų produkcijos yra didžiuosiuose Anglijos, Švedijos prekybos centruose. Nuo balandžio jie vežami į Lenkiją. Taigi Lietuvoje mūsų pagaminamų ledų lieka mažiau negu trečdalis“, – sako įmonės vadovas. Pašnekovas pasakoja, kad užsienio pirkėjai pageidauja ir specifinio, lietuviams neįprasto skonio ledų, pavyzdžiui, skandinavai mėgsta saldymedžio, mėtos skonį, kurio Lietuvos vartotojai galbūt iš viso nebandė ir nelabai mėgtų.

„Anglijos rinkoje irgi yra specifinių ledų. Ypač paklausūs sveikuoliškų kategorijų ledai, kuriuose mažiau cukraus, riebalų, kitokia gaminimo technologija“, – teigia V. Radvilas. Jo manymu, šitie ledai mūsų šalyje gal net nebūtų tokie populiarūs, nes lietuviai labiau mėgsta tradicinius ledus, pagamintus iš natūralių pieno produktų, šviežios grietinėlės, pavyzdžiui, plombyrą.

Per metus šalyje suvalgoma apie 14 mln. litrų ledų. Vienam žmogui šio saldžiojo produkto tenka apie penkis litrus. Palyginti su kitomis šalimis, tai nėra daug. Estai ledų suvalgo gerokai daugiau nei mes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius