Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„McDonald's“ akcininkai atmetė C.Icahno pastangas pagerinti gyvūnų gerovės politiką

Greitojo maisto tinklo „McDonald's“ akcininkai didžiule dauguma atmetė milijardieriaus Carlo Icahno pastangas paskirti du valdybos narius, galėjusius padėti įgyvendinti bendrovės gyvūnų gerovės politikos stiprinimą.
„McDonald's“
„McDonald's“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

C.Icahnas kampaniją už gyvūnų gerovę pradėjo šį pavasarį, apkaltindamas restoranų milžinę nehumaniška kiaulių auginimo praktika ir sulaužytais pažadais išspręsti šią problemą.

Visgi C.Icahno siūlyti kandidatai į valdybą surinko tik apie 1 proc. neapmokėtų akcijų turėtojų balsų, rodo preliminarūs „McDonald's“ paskelbti rezultatai, kuriuose teigiama, kad visi dvylika bendrovės direktorių buvo perrinkti į savo postus.

„McDonald's“ įsipareigoja išlikti aplinkos, socialinių ir valdymo iniciatyvų, įskaitant gyvūnų gerovės iniciatyvas, lydere, – pareiškė bendrovė. – Mūsų požiūris grindžiamas reikšmingu poveikiu bendruomenėms, kurioms jis tarnauja, kartu patenkinant klientų poreikius.“

C.Icahnas pradėjo kampaniją vasario mėnesį po daugybės susitikimų su tinklo vadovais ir „Humane Society“ atstovais.

Pasak gyvūnų teisių gynimo organizacijos, metaliniai narvai, kuriuose beveik visą nėštumo laikotarpį yra laikomos paršavedės, yra tokios maži, kad gyvūnas negali apsisukti, o tai gali sukelti sveikatos problemų, tokių kaip infekcijos ar anatominės problemos.

Greitojo maisto tinklas tvirtina ketinantis palaipsniui panaikinti tokius narvus iki 2024 metų pabaigos, motyvuodamas šio laikotarpio reikalingumą COVID-19 pandemija ir afrikinio kiaulių maro protrūkiu, sukėlusiais „precedento neturinčius sutrikimus“ tiekimo grandinėse ir pasaulinėje kiaulienos gamyboje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius