-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Medicininių atliekų tvarkymas: stiprinama jų turėtojų ir tvarkytojų kontrolė

Centralizuotus viešuosius pirkimus Lietuvoje vykdanti VšĮ CPO LT savo administruojamo elektroninio katalogo asortimentą papildė dar vienu itin aktualiu viešųjų pirkimų moduliu – jau galima centralizuotai įsigyti medicininių atliekų tvarkymo paslaugas. Įsigyjant tokias paslaugas per CPO LT elektroninį katalogą yra užtikrinamas atliekų atsekamumas ir teisinį reglamentavimą atitinkantis jų tvarkymas.
Sapiegos parke rasta medicininių ir cheminių medžiagų „lobis“
Medicininės atliekos / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Medicininių atliekų tvarkymo paslaugų CPO LT e. katalogo modulis yra skirtas įsigyti pavojingųjų ir nepavojingųjų atliekų tvarkymo paslaugas pagal atitinkamas technines specifikacijas. Remiantis esamu teisiniu reglamentavimu, draudžiama šalinti tiek infekuotąsias, tiek nepavojingąsias medicinines atliekas sąvartyne, todėl šio modulio reikalavimai yra sukonstruoti taip, kad būtų vykdomas medicininių atliekų atsekamumas iki galutinio jų sutvarkymo.

Veikia prevenciškai

Pasak Dariaus Marmos, CPO LT direktoriaus pavaduotojo, medicininių atliekų tvarkymo modulis yra ypač aktualus šiandien dėl siekio prevenciškai sustiprinti atliekų turėtojų ir tvarkytojų kontrolę, kad būtų eliminuota galimybė pavojingąsias atliekas tvarkyti kaip nepavojingąsias.

„Medicininių atliekų tvarkymo paslaugų modulis yra įrankis sveikatos priežiūros įstaigoms įsigyti medicininių atliekų tvarkymo paslaugą greitai, patogiai ir užtikrinant, kad už paslaugą tiekėjui bus sumokama tik tuomet, kai paslaugos gavėjas bus įsitikinęs dėl atiduotų atliekų galutinio tinkamo sutvarkymo. Taip pat kataloge yra galimybė įsigyti tiek nepavojingųjų, tiek ir pavojingųjų medicininių atliekų tvarkymo paslaugas atskirai arba visas kartu“, - naudas komentuoja D. Marma.

Mažesnė administracinė našta

Įsigyjant tokias paslaugas centralizuotai, medicinos įstaigoms ar kitoms perkančiosioms organizacijoms ženkliai mažėja administracinė našta, kadangi perkančioji organizacija, turinti medicininių atliekų, turi tik išsirinkti, kokios atliekų rūšys pagal kodus bus išvežamos iš jų teritorijos. Perkančioji organizacija jau užsakymo metu gali pasirinkti jai patogų atliekų išvežimo dažnį, vietą ar vietas ir preliminarų atliekų kiekį. Perkančiosioms organizacijoms taip pat atkrenta rūpestis dėl tiekėjų patikros – nebereikia pačioms nustatyti kvalifikacijos reikalavimų atsižvelgiant į atliekų rūšį. Tiekėjų kvalifikacija jau yra patikrinta vadovaujantis pirkimo objektą reglamentuojančiais teisės aktais pagal pasirenkamą atliekų kategoriją.

„CPO LT e. kataloge jau yra atrinktų ir patikrintų kvalifikuotų tiekėjų teikti šias paslaugas, tačiau siekiant dar didesnio skaidrumo ir paslaugos konkurencingumo, tiekėjai, kurie atitinka numatytus reikalavimus, dar gali teikti paraiškas“, - komentuoja D. Marma.

CPO LT e. kataloge yra daugiau nei 70 skirtingų centralizuotų viešųjų pirkimų modulių. Daugiau nei 4 tūkst. perkančiųjų organizacijų bei daugiau nei 1200 tiekėjų yra katalogo naudotojai ir įsigyja bei teikia įvairias prekes, paslaugas ir darbus – statybų, medicinos, maitinimo, kelionių planavimo ir kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius