-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„MG Baltic“ versija: konkursus laimėjo, nes siūlė mažiausią kainą

„MG Baltic“ koncernas atmeta įtarimus, kad „Mitnijos“ pergalės viešųjų pirkimų konkursuose buvo neskaidrios. Feisbuke koncernas tvirtina, kad pergalės buvo pasiektos todėl, kad siūlytos mažiausios kainos.
MG Baltic
MG Baltic / Svajūno Stroino / 15min nuotr.

„Statybų bendrovė „Mitnija“ viešumoje kaltinama pasisavinusi 0,5 milijardo eurų iš valstybės. Iš tiesų „Mitnija“, siūlydama mažiausią kainą, laimėjo viešuosius konkursus, iš kurių gavo 84 mln. eurų pajamų. Iš jų buvo pastatyti konkretūs objektai, išmokėti atlyginimai darbuotojams ir sumokėti mokesčiai valstybei“, – rašoma koncerno feisbuko paskyroje.

Pasak koncerno, pergalės viešųjų pirkimų konkursuose sudarė 0,5 procento 2003-2017 m. šalies statybų viešųjų pirkimų vertės. „Visų koncerno „MG Baltic“ įmonių pajamos per 15 metų iš viešojo sektoriaus neviršijo 200 mln. eurų“, – skelbia koncernas. Be to, į biudžetą per tą patį laiką „MG Baltic“ skelbia sumokėjęs daugiau nei 2,5 milijardo eurų mokesčių.

Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto išvadose atskleidžiama „Mitnija“ kartu su partnere „Kauno tiltais“ 2009-2013 m. laimėjo „Lietuvos geležinkelių“ organizuotų rangos darbų pirkimų konkursus, kurių bendra vertė viršija 1 mlrd. litų. VSD mano, kad geležinkelių ir „MG Baltic“ neoficialių susitarimų eigą kontroliavo koncerno vadovas Darius Mockus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius