Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Microsoft“ pareiškė ketinanti ginčyti NSA sprendimą sudaryti sutartį su „Amazon“

„Microsoft“ ketvirtadienį patvirtino ketinanti ginčyti JAV Nacionalinės saugumo agentūros (NSA) sprendimą dėl kelių milijardų dolerių vertės debesų kompiuterijos sutarties sudarymo su konkurente „Amazon“.
„Microsoft“
„Microsoft“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JAV žiniasklaida pranešė, kad 10 mlrd. JAV dolerių vertės sutartis skirta įslaptintų duomenų saugojimui JAV Nacionalinėje saugumo agentūroje modernizuoti.

„Remdamiesi sprendimu, mes teikiame administracinį protestą per Vyriausybės atskaitomybės biurą“, – teigė „Microsoft“, atsakydama į naujienų agentūros AFP užklausą.

„Mes įgyvendiname savo įstatymines teises ir tai darysime kruopščiai bei atsakingai“, – pridūrė bendrovė.

NSA atstovas spaudai teigė, kad „reaguos į protestą laikydamasi atitinkamų federalinių taisyklių“, tuo tarpu „Amazon“ atsisakė pateikti komentarų.

Įrašas JAV Vyriausybės atskaitomybės biuro svetainėje rodo, kad agentūra svarsto liepos mėnesį „Microsoft“ pateiktą protestą dėl NSA sprendimo, tačiau nepateikė jokios informacijos.

Šis žingsnis yra savotiškas atsakomasis žingsnis į „Amazon“ protestą prieš kitą 10 mlrd. JAV dolerių debesų kompiuterijos sutartį, kuri buvo sudaryta su „Microsoft“.

Liepos mėnesį Pentagonas atsisakė didžiulės 10 mlrd. JAV dolerių vertės debesų kompiuterijos paslaugų sutarties dėl Bendros įmonių gynybos infrastruktūros (JEDI), pasitraukdamas iš įsiplieskusio „Amazon“ ir „Microsoft“ ginčo dėl įtarimų politiniu šališkumu.

2019 metų pabaigoje „Microsoft“ laimėjo sutartį, tačiau „Amazon“ ėmėsi veiksmų užginčyti sprendimą, motyvuodama tuo, kad kerštinga buvusio prezidento Donaldo Trumpo politika galėjo turėti įtakos konkurso rezultatams.

„Amazon“ teigė buvusi pašalinta iš konkurso dėl to, ką ji pavadino D.Trumpo asmeniniu požiūriu į bendrovę ir jos vadovą Jeffą Bezosą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius