Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ministras Dailis Alfonsas Barakauskas teigia negalintis atleisti Almanto Gavėno iš Migracijos departamento direktoriaus posto

Vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas teigia negalintis atleisti Migracijos departamento direktoriaus Almanto Gavėno, mat šis neturi nuobaudų.
Almantas Gavėnas
Almantas Gavėnas / Migracijos departamento nuotr.

„Turiu pripažinti, kad be didelės nuotaikos žiūriu į tą reikalą. Nes tarnautojo, jei prieš tai nėra užfiksuota pažeidimų, pagal įstatymus nėra galimybių atleisti. Nors skundų daug yra, jo atleisti mes neturime teisės. Jis nebaustas nė karto, ir daugiau priemonių, be vidaus audito, neturėjau“, – dienraščiui „Kauno diena“ sakė D.A.Barakauskas.

Lapkritį teisėsauga pranešė, kad septyni Migracijos departamento pareigūnai galėjo imti kyšius, jog leidimai užsieniečiams gyventi Lietuvoje būtų išduodami greičiau. Kilus skandalui pradėtas ikiteisminis tyrimas, korupcinę schemą ėmė tirti Specialiųjų tyrimų tarnyba, iš karto pradėtas departamento vidaus auditas. Šio išvados jau gautos, tačiau Migracijos departamentas su jomis nesutinka.

Lapkritį teisėsauga pranešė, kad septyni Migracijos departamento pareigūnai galėjo imti kyšius, jog leidimai užsieniečiams gyventi Lietuvoje būtų išduodami greičiau.

„Įstatymų numatyta tvarka atlikome vidaus auditą. Buvo parašytos to vidaus audito išvados ir pagal įstatymą tas išvadas esame pateikę Migracijos departamentui. Migracijos departamentas per teisiškai nustatytą laiką yra parašęs labai daug puslapių, tikindamas, kad nesutinka. Šiuo metu vyksta teisinis susirašinėjimas“, – kalbėjo vidaus reikalų ministras.

A.Gavėnas aiškina su skandalu neturintis nieko bendra, o raginimus atsistatydinti sieja su politiniais užsakymais. Anot A.Gavėno, nėra teisinio pagrindo jį atleisti. Iš posto jis sako pasitrauksiantis tik ypatingu atveju, o šis korupcijos skandalas esą toks nėra.

Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas pernai lapkričio viduryje patenkino prokuroro prašymą ir nuo pareigų pusei metų nušalino šešis korupcija įtariamus Migracijos departamento pareigūnus, kurie galėjo pelnytis iš leidimų gyventi Lietuvoje.

Vėliau A.Gavėnas patenkino trijų įtariamaisiais tapusių pavaldinių atsistatydinimo prašymus – šie iš darbo pasitraukė savo noru.

Prokuratūra teigia, kad veikiant korupcijos tinklui Migracijos departamente, leidimus gyventi Lietuvoje galėjo gauti apie 100 užsienio piliečių.

A.Gavėną atsistatydinti rudenį ragino dar buvusi Vidaus reikalų ministerijos vadovybė, tačiau tada departamento direktorius to nepadarė žadėdamas, kad atsistatydinimo pareiškimą įteiks naujai paskirtam ministrui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius