Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Minskas apkaltino Rusijos veterinarijos tarnybos vadovą kenkimu Baltarusijai

Baltarusijos generalinis prokuroras Aleksandras Koniukas pareiškė, jog Rusijos veterinarijos ir fitosanitarijos tarnybos („Rosselchoznadzor“) vadovas Sergejus Dankvertas asmeniškai kenkė Baltarusijai.
Sergejus Dankvertas
Sergejus Dankvertas / „Scanpix“ nuotr.

„Nuostolių pridarė ir Dankvertas asmeniškai“, – žurnalistams Minske sakė Baltarusijos generalinis prokuroras.

A.Koniukas pridūrė, jog Baltarusijos manymu, „Rosselchoznadzor“ valdininkai savo veiksmai pridarė žalos Baltarusijai.

„Dankverto byla“ toliau tiriama, vidaus reikalų ministerija tęsia tikrinimus“, – sakė Baltarusijos generalinis prokuroras.

Pirmadienį Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka išskrido į Sankt Peterburgą derybų su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

Pastarojo atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pareiškė, jog Minsko pretenzijos „Rosselchoznadzor“ tarnybai šiose derybose gali būti aptartos, jei Baltarusija tik to panorės.

Vasarį „Rosselchoznadzor“ pranešė sulaukusi iš Rusijos prokuratūros Baltarusijos prokurorų pateiktų klausimų, kurie susiję su Minske pradėtu tyrimu dėl Rusijos tarnybos vadovo Sergejaus Dankverto veiksmų.

A.Lukašenka, pasipiktinęs dėl gausėjančių draudimų jos šalies maisto gamintojams eksportuoti į Rusiją, vasario pradžioje viešai pareiškė, jog „Rosselchoznadzor“ vadovui „dėl kenkimo valstybei“ turi būti iškelta baudžiamoji byla. Netrukus Baltarusijos vidaus reikalų ministerija pradėjo tyrimą, kurį Kremlius pavadino „keliančiu nuostabą“.

Tuo tarpu S.Dankverto vadovaujama tarnyba uždraudė kai kurių maisto produktą tiekimą iš Baltarusijos ir dėl įtarimų, kad ji reeksportuoja produkciją iš šalių, kurioms galioja Rusijos paskelbtas embargas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius