2019 02 06 /09:58

Mirus vadovui kriptovaliutų birža neteko prieigos prie milijoninių sąskaitų

Vienai kanadiečių kriptovaliutų biržai pirmadienį buvo suteikta teisė išvengti bankroto, po to, kai staiga mirus jos vadovui ir jam į kapus nusinešus slaptažodžius, netekta prieigos prie sąskaitų, kuriose yra 180 mln. Kanados dolerių (120 mln. eurų) vertės kriptovaliutų.
Geraldas (Gerry) Cottenas
Geraldas (Gerry) Cottenas / „Facebook“ nuotr.

Savo pranešime „QuadrigaCX“ nurodė, kad paprašė apsaugos nuo kreditorių po kelių savaičių pastangų „surasti ir apsaugoti mūsų labai svarbius kriptovaliutų rezervus“, mirus kompanijos prezidentui Geraldui Cottenui.

Naujosios Škotijos aukštasis teismas patenkino G.Cotteno našlės Jennifer Robertson „QuadrigaCX“ vardu pateiktą prašymą suteikti teisę išvengti bankroto. Taip pat birža sustabdė prekybą kriptovaliutomis savo platformoje.

„QuadrigaCX“ sausio viduryje pranešė, kad G.Cottenas mirė gruodžio 9 dieną nuo Krono ligos komplikacijų. 30-metis savanoriavo vienoje našlaičių prieglaudoje Indijoje.

Savo prašyme J.Robertson nurodė, kad kompanija neturi prieigos prie slaptažodžiu apsaugoto kompiuterio, kur, kaip manoma, laikomos kriptovaliutos, kurias kompanija yra skolinga 115 tūkst. vartotojų.

„Nežinau slaptažodžio ar atkūrimo kodo, – sakė J.Robertson. – Nepaisant pakartotinių ir atidžių paieškų, man nepavyko surasti, kad jis būtų kur nors užrašytas.“

Vienam ekspertui, kurio buvo paprašyta pamėginti atrakinti kompiuterį, „pavyko atkurti šiek tiek kriptovaliutų vienetų ir informacijos iš Gerry mobiliųjų telefonų ir kito kompiuterio, tačiau iš pagrindinio kompiuterio, iš kurio jis vykdė verslą, (informacijos atkurti) dar nepavyko“, pridūrė moteris.

„QuadrigaCX“ skaitmeninėje platformoje galima prekiauti tokiomis kriptovaliutomis kaip „Bitcoin“, „Ethereum“ ir „Litecoin“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius