Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mįslės, kaip „Džiugo“ sūris atsirado Rusijoje, negali įminti net jo gamintojas

Tyčinis prekės ženklo kopijavimas ar nesąmoninga klaida? O gal būdas apeiti kliūtis? Europietiškiems maisto produktams sankcijas įvedusios Rusijos parduotuvėse iki šiol galima išvysti populiarų lietuvišką kietąjį sūrį „Džiugas“. Tiesa, į akis krenta tai, jog šio produkto gamintoju nurodytas ne Telšiuose įsikūręs „Žemaitijos pienas“, o bendrovė Argentinoje.
„Džiugo“ sūris Rusijos parduotuvėje
„Džiugo“ sūris Rusijos parduotuvėje / 15min. skaitytojo nuotrauka

15min skaitytojo atsiųstoje nuotraukoje iš Rusijos parduotuvės matoma, jog sūrį „Džiugas“ pagamino Vidurio Argentinoje įsikūrusiame Kordobos mieste esanti pieno bendrovė „Noal S.A.“.

Jos interneto svetainėje iš tiesų galima surasti, kad įmonė gamina panašius į „Džiugą“ kietuosius sūrius. Tačiau čia nėra jokios informacijos apie tai, kad „Noal S.A.“ yra įsigijusi teisę naudoti prekės ženklą „Džiugas“ ar turi teisę jį gaminti.

15min skaitytojo nuotrauka/„Džiugo“ sūris Rusijoje, kurio gamintojas – Argentinos bendrovė
15min skaitytojo nuotrauka/„Džiugo“ sūris Rusijoje, kurio gamintojas – Argentinos bendrovė

Bendrovės „Žemaitijos pienas“, kuri ir gamina „Džiugo“ sūrį, atstovai, išsamiai paaiškinti, kodėl jų prekės ženklas naudojamas argentinietiškai produkcijai žymėti, negalėjo.

„Argumentuotai pakomentuoti šios situacijos tikrai negalėsiu, o spėlioti būtų galima iki begalybės“, – 15min pasiekė mįslingas „Žemaitijos pieno“ gamybos direktoriaus Ramūno Dargio atsakymas raštu.

„Galbūt tai klaida. Jei tai produkto „kopijavimo“ atvejis – tai tik mums ir „Džiugui“ į naudą“, – paaiškino R.Dargis.

Sankcijų, pagal kurias į Rusiją nebegalima įvežti žemės ūkio produkcijos, žaliavų ir maisto produktų iš Vakarų šalių, Kremlius griebėsi 2014 m. rugpjūtį, norėdamas nubausti tas valstybes, kurios įvedė sankcijas Maskvai už pastarosios įvykdytą Krymo okupaciją bei karo kurstymą Rytų Ukrainoje.

Tuo labai greitai suskubo pasinaudoti įvairių besivystančių šalių, tarp jų ir Argentinos, maisto prekių gamintojai, pradėję eksportuoti daugiau nei įprastai prekių į Rusiją.

Iš karto po sankcijų įvedimo Europos šalims, smarkiai šoktelėjo ir Baltarusijos eksporto į Rusiją apimtys. Tiesa, jį lėmė kai kurių ES gamintojų bandymas apeiti sankcijas nuvežant savo gaminius į Baltarusiją, kur jie būdavo perpakuojami į neva baltarusišką prekės kilmę bylojančią pakuotę.

Kaip praėjusių metų kovo mėnesį pranešė naujienų portalas lrt.lt, kito stambaus Lietuvos pieno gamintojo „Rokiškio sūrio“ prekės ženklais pažymėtos produkcijos Rusijoje galima įsigyti iki šiol.

Tiesa, tam paaiškinimas paprastas – šias prekes kaimyninės šalies rinkai tiekia pačios Rusijos gamintojai. Jie pagal sutartį su „Rokiškio sūriu“ naudoja pastarosios įmonės prekės ženklus, kurie Rusijoje populiarumu nesiskundžia.

Argentinos įmonės „Noal S.A.“ gaminami kietieji sūriai
Argentinos įmonės „Noal S.A.“ gaminami kietieji sūriai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius