Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2019 01 15 /2021 10 08

Moderniausia Baltijos šalyse prekių rūšiavimo sistema „Norfai“ leidžia taupyti darbuotojų laiką

Jau kelerius metus Kėdainiuose esančiuose prekybos tinklo „Norfa“ sandėliuose veikianti inovatyvi vokiška prekių rūšiavimo įranga leidžia taupyti darbuotojų laiką bei resursus. Daugiau nei 4 mln. Eurų kainavę rūšiavimo konvejeriai yra patys moderniausi Baltijos šalyse ir padeda prekes į parduotuves pristatyti daug greičiau. Tai ypač aktualu trumpo galiojimo maisto produktams.
„Norfos“ sandėliai Kėdainiuose
„Norfos“ sandėliai Kėdainiuose / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Sandėlio vadovo Šarūno Rakausko teigimu, anksčiau darbuotojui per darbo dieną tekdavo nueiti nuo 12 iki 15 kilometrų, o įtemptu prieššventiniu laikotarpiu – ir apie 20 kilometrų. Dabar modernios rūšiavimo mašinos taupo ne tik darbuotojų žingsnius, bet ir darbo laiką bei fizinę jėgą.

„Naujasis sorteris sugeba rūšiuoti 11 tūkst. dėžių per valandą greičiu. Dabar nebereikia rankiniu būdu nukelti, nunešti ir nuvežti, uždėti, o pati dėžė konvejeriu nuvažiuoja iki konkrečiai parduotuvei skirtos vietos. Žmogui iš anksto nieko nereikia žinoti ir prisiminti. Jis nuskanuoja atvažiavusio padėklo lipduką ir mato, kuriai parduotuvei ir kokią produkciją reikia įdėti. Kai dėžė užsipildo, ji nustumiama ir nuvažiuoja konvejeriu“, – pasakoja Š.Rakauskas ir akcentuoja, kad ši sistema padeda išlaikyti produktų šviežumą prekybos centruose, kadangi jiems nereikia atsivežti didelių kiekių kelioms dienoms, o galima užsakyti vienai dienai reikalingą produkciją. Taip užsakomi tortai ir brangesnė duona, kad būtų išlaikoma įvairovė ir pirkėjui kasdien būtų pasiūlyti švieži gaminiai.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Norfos“ sandėliai Kėdainiuose
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Norfos“ sandėliai Kėdainiuose

Sandėlio vadovo teigimu, anksčiau prekes reikėdavo skaičiuoti, todėl per skubėjimą atsirasdavo klaidų. Tada reikdavo gaišti laiką ir ieškoti, kur suklysta, kur ko trūksta, kur per daug. Dabar tų klaidų yra ganėtinai mažai, nes pati programa žino, kuriai parduotuvei skirta dėžė atvažiavo ir ją nukreipia į reikiamą liniją.

Kiek sveria viena dėžė? Pasak Š.Rakausko, dėžių svoris nėra didelis. Tos, kurių svoris siekia 15-18 kg, sudaro mažiau nei vieną procentą, tai yra šviežios mėsos produkcija. Visose kitose dėžėse svoris svyruoja nuo 2 iki 6 kg, tad palengvėjus darbui, sandėlyje pradėjo dirbti daugiau moterų.

VIDEO: Moderniausia Baltijos šalyse prekių rūšiavimo sistema „Norfai“ leidžia taupyti darbuotojų laiką

Pasiteiravus, koks vidutinis sandėlio darbuotojo atlyginimas, vadovo atsakymas nustebina: vidurkis – 1000 eurų į rankas. „Ten, kur tempas yra didesnis, priklausomai nuo to, kiek pakuočių žmogus padeda, jų atlyginimas į rankas yra 1200-1400 Eur. Bet yra ir kitų vietų, kur darbuotojas gali uždirbti 1500 Eurų. Bakalėjiniame sandėlyje, kur yra ilgo galiojimo prekės, per Kalėdas buvo daug darbo ir dirbome net 40 val. viršvalandžių, tai turime darbuotojų, kurie gruodžio mėnesį uždirbo ir 1600 – 1800 Eurų“, – intriguoja Š.Rakauskas.

Tačiau, anot sandėlio vadovo, darbuotojų vis dar reikia, nes šiokia tokia kaita neišvengiamai yra. Jaunimas nori išbandyti laimę užsienyje ar tiesiog pakeliauti, tačiau yra ir tokių, kurie, tos laimės paieškoję svetur, vėl sugrįžta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius