-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Moeller-Maersk“ įspėja apie didėjančią geopolitinę riziką, įtampą prekyboje

Danijos transporto milžinė „A.P. Moller-Maersk“, didžiausia pasaulyje konteinerių gabenimo jūra operatorė, investuotojus įspėjo apie didėjančią geopolitinę riziką ir įtampą prekyboje.
Kompanijos „Maersk“ krovininis laivas
Kompanijos „Maersk“ krovininis laivas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Danija Prekyba

Įmonė pranešė, kad jos grynasis pelnas pirmąjį ketvirtį pašoko nuo 245 mln. JAV dolerių tuo pat laikotarpiu pernai iki 2,475 mlrd. JAV dolerių, o EBITDA padidėjo nuo 638 mln. iki 669 mln. JAV dolerių. Įplaukos išaugo daugiau kaip 30 proc. – nuo 7,101 mlrd. iki 9,253 mlrd. JAV dolerių.

Tuo tarpu baziniai nuostoliai, į kuriuos neįskaičiuojamos vienkartinės pajamos ir išlaidos, padidėjo nuo 139 mln. iki 239 mln. JAV dolerių.

„Moeller-Maersk“ patvirtino, kad bazinis pelnas šiemet bus didesnis negu pernai, kuomet sudarė 356 mln. JAV dolerių, o EBITDA nuo pernykščių 3,5 mlrd. JAV dolerių padidės iki 4–5 mlrd. JAV dolerių.

Tačiau įmonė atkreipė investuotojų dėmesį į didėjantį neapibrėžtumą, kurį skatina įvairi geopolitinė rizika, įtampa prekyboje ir kiti veiksniai, darantys poveikį frachto kainoms konteinerių rinkoje ir valiutų kursams.

1904 metais įkurta „A.P. Moeller-Maersk“ yra didžiausia pasaulyje konteinerių gabenimo jūra ir uostų operatorė. Grupė visame pasaulyje valdo 40 konteinerių terminalų. Jai taip pat priklauso dalis didžiausių pasaulyje laivų konteinervežių, o visą jos laivyną sudaro apie 640 laivų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius