Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Mogo Finance“ praėjusiais metais pasiekė rekordines – beveik 100 milijonų eurų pajamas

Automobilių finansavimo ir finansinių technologijų bendrovė „Mogo Finance“ paskelbė praėjusių metų veiklos finansinius rezultatus. Remiantis neaudituotais bendrovės finansiniais rezultatais, 14-oje šalių veikiančios „Mogo Finance“ grupės įmonės pernai gavo 99,2 milijono eurų pajamų – tai yra 24 proc. daugiau nei prieš metus.
„Mogo Finance“ generalinis direktorius Modestas Sudnius
„Mogo Finance“ generalinis direktorius Modestas Sudnius / Partnerio nuotr.
Temos: 3 Rinka Pajamos Pelnas

2020 m. kompanija pasiekė istoriškai aukščiausią EBITDA lygį – 45,8 mln. eurų. Tai byloja apie grupės atsparumą pandemijos sukeltiems svyravimams pasaulinėje ekonomikoje ir sukuria stabilų pagrindą tvariai verslo plėtrai šiemet. Penktus metus iš eilės pelningai baigusi „Mogo Finance“, pernai uždirbo 1,7 mln. eurų pelno (nevertinant valiutų svyravimų pelnas siekė 15,5 mln. eurų).

„Laiku padarytos investicijos į technologinius sprendimus leido mūsų komandai greitai prisitaikyti prie naujų rinkos sąlygų, kurias lėmė pandemija. Praėjusių metų pradžioje patobulinome klientų mokumo vertinimo procedūras ir skolų išieškojimo praktiką, kad antrąjį pusmetį galėtume toliau tvariai plėsti savo veiklą. Bendras mūsų paskolų portfelis praėjusiais metais siekė 202 mln. Eurų. Džiaugiamės, kad nepaisant COVID-19, mes sugebėjome išlaikyti puikią paskolų portfelio kokybę, kuri nuolat gerėjo per pastaruosius du ketvirčius ir pasiekė lygį, buvusį iki pandemijos“, – sako Modestas Sudnius, „Mogo Finance“ grupės generalinis direktorius.

Tarp trijų Baltijos valstybių pagal pajamas pirmavo „Mogo Finance“ namų rinka Latvija – kompanija čia demonstravo stabilų augimą – pajamos padidėjo 13 proc. iki 16,9 mln. eurų ir uždirbo rekordinį pelną šioje rinkoje – 5,8 mln. eurų. Grupės pajamos Lietuvoje siekė 11,3 mln. eurų, o Estijoje – 6,5 mln. eurų.

Siekdama refinansuoti ankstesnę obligacijų emisiją ir užtikrinti tolesnę grupės plėtrą, šių metų vasario 12 d. „Mogo Finance“ pradėjo viešą obligacijų siūlymą „Nasdaq Exchange Baltic“ reguliuojamoje rinkoje, suteikdama galimybę įsigyti trijų metų trukmės obligacijų privatiems ir instituciniams investuotojams.

„Mūsų tikslas yra užsitikrinti 30 mln. eurų investicijas. Vienos obligacijos nominali vertė yra 1 000 eurų, o metinė palūkanų norma yra 11 proc. ir išmokama kas mėnesį. Atsižvelgiant į tai, kad minimali investicijų suma yra viena obligacija ir ši suma yra prieinama platesniam investuotojų ratui, investuoti kviečiami ne tik instituciniai investuotojai, bet ir privatūs asmenys visose Baltijos šalyse“, – pažymi Māris Kreics, „Mogo Finance“ finansų direktorius.

Kalbėdami apie bendrovės plėtros planus, „Mogo Finance“ vadovai pabrėžia tvarų augimą rinkose, kuriuose jau dirbama. Taip pat bendrovė ir toliau daug dėmesio ketina skirti įvairiems technologiniams sprendimams, kad pagerintų klientų aptarnavimo patirtį. Planuojama, kad pirmąjį šių metų ketvirtį bendravimas su klientais bus visiškai automatizuotas, pradedant kreditingumo vertinimu ir baigiant sutarties paruošimu.

Apie „Mogo Finance“

„Mogo Finance“ savo klientams siūlo platų spektrą produktų – tiek automobilių lizingą, kuris savo kainodara konkuruoja su tradicinių finansinių institucijų vartojimo paskolų sąlygomis, tiek daugiau lankstumo klientams suteikiančius produktus – pavyzdžiui ilgalaikės automobilių nuomos paslaugas su galimybe įsigyti automobilį.

Iki šiol bendrovė yra suteikusi daugiau kaip 650 mln. eurų vertės užtikrintų paskolų, o grynasis paskolų ir automobilių nuomos portfelis viršijo 202 mln. eurų. „Mogo“ siūlo ne ilgesnes nei 84 mėnesių trukmės paskolas iki 15 000 eurų ir siekia užtikrinti, kad naudotų automobilių finansavimo procesas būtų patogus tiek klientams, tiek kompanijos partneriams. Finansinėmis technologijomis grįstą savo veiklos strategiją grupė įgyvendina per platų, daugiau nei 2 000 partnerių apimantį prekybos vietų ir filialų tinklą bei veiklos vykdymą internetu.

2012 m. įkurta „Mogo Finance“, kurios būstinė yra Rygoje, Latvijoje, savo veiklą vykdo keturiolikoje valstybių įvairiuose pasaulio regionuose – Baltijos šalyse, Vidurio, Rytų ir Pietryčių Europos valstybėse, Artimuosiuose Rytuose, Kaukaze ir Centrinėje Azijoje bei Rytų Afrikoje.

Daugiau apie kompaniją čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius