Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokėjimų paslaugas teikianti Islandijos „Paystra“ Vilniuje steigia būstinę

Islandijos įkurta finansinių technologijų bendrovė, teikianti mokėjimų paslaugas, „Paystra“ steigia būstinę Vilniuje, pranešė agentūra „Investuok Lietuvoje“. Įmonė per ateinančius dvejus metus planuoja sukurti 30 darbo vietų.
Eurai
Eurai / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

„Iš pagrindų pakeitę Islandijos mokėjimų rinką savo anksčiau įkurta įmone „KORTA PAY“, „Paystra“ įkūrėjai Johannesas I.Kolbeinssonas ir Gunnaras M.Gunnarssonas Kolbeinssonas yra pasirengę pasinaudoti savo patirtimi ir Lietuvos talentais kuriant aukščiausios kokybės mokėjimų paslaugas prekybininkams visoje Europoje“, – rašoma žiniasklaidai išplatintame pranešime.

J.I.Kolbeinssonas teigia, kad be įprastinių atsiskaitymo mokėjimo kortelėmis priėmimo paslaugų, įmonė naudos naujas finansines technologijas ir automatizacijos bei dirbtinio intelekto įrankius.

„Paystra“ žada teikti mokėjimų „Visa“ ir „Mastercard“ kortelėmis priėmimo paslaugas POS terminalams, internetinėms, mobiliosioms ir kitoms elektroninių mokėjimų sistemoms.

VISA kortelė
VISA kortelė

Kaip vietą būstinei steigti svarstę Liuksemburgą, Londoną, Reikjaviką ir kitus miestus, įmonės įkūrėjai nusprendė kurtis Vilniuje. J.I.Kolbeinssonas ir M.Gunnarssonas įvardija dinamišką aukštųjų technologijų kultūrą, konkurencingą veiklos aplinką, aukštą išsilavinimo lygį ir svetingą Lietuvos banko požiūrį kaip svarbiausius veiksnius, lėmusius Lietuvos pasirinkimą.

„Paystra“ planuoja pasamdyti 15–20 žmonių per 2019-uosius ir tikisi išaugti iki 30 darbuotojų komandos 2020-aisiais.

„Savo įdarbintiesiems talentams įmonė suteiks žinių vidiniuose mokymuose“, – rašoma pranešime.

„Paystra“ planuoja intensyvią mokymų programą, giliau supažindinsiančią darbuotojus su mokėjimų ir atsiskaitymų priėmimų industrija“, – rikina J.I.Kolbeinssonas.

„Paystra“ sprendimas įkurdinti centrinį bendrovės biurą Vilniuje įrodo, kad Lietuva tampa pakankamai ryškiu ir matomu žaidėju industrijos žemėlapyje. Per pastaruosius metus tai jau trečia technologijų bendrovė iš Islandijos, kuri iki tol nebuvo prioritetinė rinka pritraukiant tiesiogines užsienio investicijas. Taigi padarytas įdirbis atveda investuotojus net ir iš tų rinkų, iš kurių kažkada mažai tikėtasi“, – teigia ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius.

Anot „Investuok Lietuvoje“ vadovo Manto Katino, „Paystra“ būstinė Vilniuje yra puikus augančios Lietuvos finansinių technologijų bendruomenės papildymas.

„Paystra“ vadovų patirtis ir Lietuvos talentų veržlumas neabejotinai pavers įmonę solidžiu įnašu į Lietuvos „fintech“ sistemą“, – tikina jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius