-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Mokesčių inspekcijai susidomėjus dešrelių reklamos sandoriais, valstybei grąžinta per 95 tūkst. eurų

Didmenine mėsos produktų prekyba užsiimanti bendrovė savo lėšomis finansavo mėsininkų gaminių reklamą didžiuosiuose prekybos tinkluose. Mėsos produktų reklamai logistikos įmonė atseikėjo per 440 tūkst. eurų (per 1,5 mln. litų), tokiu būdu didino veiklos sąnaudas ir galimai siekė išvengti mokesčių.
Eurai
Eurai / 123rf.com nuotr.

Patikrinimo metu priversta patikslinti deklaracijas, bendrovė reikšminga suma padidino apmokestinamąsias pajamas ir papildomai deklaravo apie 95 tūkst. eurų (apie 330 tūkst. litų) PVM, teko sumokėti ir delspinigius pranešė Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija.

„Vertinant bendrovės PVM ataskaitos pagrįstumą suabejota, kodėl logistikos paslaugas teikusi bendrovė pasinaudojo PVM ataskaita už įsigytas reklamos paslaugas ir iš biudžeto susigrąžino PVM, nors visoje reklamoje nebuvo nė užuominos apie pačią bendrovę ar jos veiklą. 

Didmenininkas mokėjo už žinomų mėsos gamintojų, kurių dalį akcijų valdė ir jis pats, prekių demonstravimą specialiose reklaminėse lentynose, reklamą bukletuose ir plakatuose, degustacijas ir kt. Nustatyta, kad jau 2014 m. pradžioje turėdamas apie 120 tūkst. eurų sukauptų reklamos paslaugų, per metus šią sumą išaugino kone keturis kartus“, – pranešime cituojama Klaipėdos AVMI Kontrolės departamento direktorė Gražina Rimkienė. 

Pasak G.Rimkienės, reklaminių paslaugų PVM įtraukus į ataskaitą, tas paslaugas buvo būtina parduoti prekių tiekėjams ir laiku deklaruoti pardavimo PVM.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Eurai
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Eurai

PVM sąskaitų faktūrų už suteiktas reklamos paslaugas mėsos gamintojams bendrovė neišrašydavo, nors toks susitarimas ir buvo: ji buvo įsipareigojusi prekybos vietose organizuoti įvairias produkcijos pristatymo akcijas bei kitais būdais reklamuoti prekės ženklus, o gamintojai – sumokėti už paslaugas.

PVM sąskaitas faktūras gamintojams ji išrašė ir mokesčius sumokėjo tik mokesčių administratoriui pradėjus patikrinimą.

PVM sąskaitas faktūras gamintojams ji išrašė ir mokesčius sumokėjo tik mokesčių administratoriui pradėjus patikrinimą.

Be to, patikrinimo metu išanalizavęs bendrovės klientams taikomas prekybines (apyvartos) nuolaidas, mokesčių administratorius atkreipė dėmesį į galimai apgaulingą „žaidimą“ antkainiais, kuris gali būti parankus didiesiems prekybos tinklams ir kurį taikant galimai sudaromas įspūdis, jog prekybininkai prekėms taiko tik mažą antkainį. Apie galimai vieno iš prekybos tinklų daromus pažeidimus informacija perduota LR Konkurencijos tarybai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius