Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokslo ir technologijų parko „Technopolis“ plėtrai Kaunas skirs 542 tūkst. litų

Kauno miesto taryba trečiadienį pritarė siūlymui finansiniu indėliu prisidėti prie mokslo ir technologijų parko „Technopolis“ plėtros. Projekto, kuris pritrauks beveik 11 mln. Lt ES struktūrinių fondų paramos, savivaldybė skirs 542 tūkst. Lt.
Viliamasi, kad naujasis projektas palengvins mažųjų įmonių steigimo ir vystymo darbus.
„Technopolis“ / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

„Mes daug dirbame, kad pritrauktume investicijas į Kauną. O šiuo atveju ES lėšos siektų daugiau nei 10 mln. Lt. Šis projektas yra skirtas bandomosios gamybos veiklai. Šio projekto įtaka ekonomikos augimui būtų didžiulė ne tik Kauno, bet ir visos Lietuvos mastu“, – teigė Kauno miesto tarybos narys Algimantas Kurlavičius.

Eksperimentinės plėtros procesų metu pagaminamas ir testuojamas prototipas, ištaisomos produkto klaidos ir pagaminamas galutinis produktas, kuris gali pasiekti rinką ir vartotoją. Šios inovacijų vystymo grandinės elementų poreikis ypač aktualus Integruoto mokslo, studijų ir verslo centro slėnio „Santaka“ ekosistemos nenutrūkstamam procesui užtikrinti. Bus sudarytos sąlygos užtikrinti slėnio

„Santaka“ technologijų perdavimo ir plėtros uždaviniams bei vykdyti eksperimentinės plėtros veiklas programoje numatytų mechatronikos ir su ja susijusių technologijų bei informacinių ir telekomunikacinių technologijų kryptyse.

„Mes turime ieškoti būdų, kaip šiam projektui padėti, kad jis įgautų pagreitį. Nes kartais atrodo, kad bandoma užtraukti rankinį stabdį“, – tvirtino Kauno miesto tarybos narys Simonas Kairys.

Šio projekto įgyvendinimo metu bus renovuojamas įstaigos dalininko – Kauno technologijos universiteto – šiuo metu valdomas pastatas, esantis Tunelio g., kurį universitetas sutinka perduoti VšĮ „Technopolis“ nuosavybės teise.

„Technopolis“ rengia ir įgyvendina įvairius projektus, kurie orientuoti į inovacijų stiprinimą, tarpusavio bendradarbiavimą, verslumo, kūrybiškumo ugdymą, žinių ir informacijos sklaidos gerinimą. Projektas, skirtas mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros veikloms, t.y. bandomosios gamybos grandies inovacijų ekosistemoje veikloms užtikrinti, atneš neabejotinos naudos miestui“, – pasakojo Investicijų ir strateginio planavimo skyriaus vedėjas Vygintas Grinis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius