Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„MV Group Production“ prisijungs Šiaulių „Guberniją“

Koncerno „MG Baltic“ valdoma didžiausia Lietuvoje stipraus alkoholio gamintoja „MV Group Production“ prisijungs jai priklausančią Šiaulių alaus daryklą „Gubernija“. Preliminariai planuojama, kad prijungimo procesas bus baigtas balandžio pabaigoje, pranešė „Gubernija“.
Giros gamyba
Giros gamyba / Gubernijos nuotr.

Reorganizavimui pritarta sausio 29 dieną vykusiuose bendrovių akcininkų susirinkimuose. „MV Group Production“ užbaigus reorganizavimą perims visą „Gubernijos“ turtą, teises ir pareigas, o pastaroji nutrauks veiklą kaip juridinis asmuo.

„Tokių pokyčių tikslas yra maksimaliai integruoti „Guberniją“ į bendrus „MV Group Production“ procesus. Sukaupta didelė patirtis rodo, kad po vienu stogu suvienytų gamybos pajėgų sinergija leidžia smarkiai padidinti verslo efektyvumą, taip pat sukurti unikalų produkcijos ir paslaugų portfelį“, – pranešime sakė „MV Group Production“ vadovas Algirdas Čiburys.

Pasak jo, „Gubernijos“ darbuotojams šie pokyčiai esminės įtakos neturės – darbo vietų skaičius ir pobūdis, taip pat darbo užmokestis ir kitos socialinės garantijos liks nepakitusios.

Nesikeis ir alaus daryklos pavadinimas. Kelis šimtus metų gyvuojantį „Gubernijos“ prekės ženklą „MV Group“ atnaujino pernai rudenį, paraleliai tęsiant daryklos modernizaciją ir produktų krepšelio atnaujinimą. Iš viso į „Gubernijos“ atnaujinimą „MV Group Production“ jau investavo daugiau nei 2,6 mln. eurų.

Šiuo metu „MV Group Production“ valdo tris gėrimų gamyklas Lietuvoje: Kauno „Stumbrą“, Alytaus „Alitą“ ir Anykščių „Anykščių vyną“. Pasak A. Čiburio, „MV Group Production“ patirtis rodo, kad pasirinktas verslo modelis, kai atskiras gamyklas valdžiusios bendrovės yra suvienijamos, tuo pačiu išsaugant kiekvienos gamyklos tapatybę, tradicijas ir specializaciją, yra naudingas visoms suinteresuotoms pusėms.

„Visų pirma, tai padeda paprasčiau ir veiksmingiau organizuoti gamyklų darbą, pavyzdžiui, įkuriant bendrus skyrius ar padalinius, rūpinantis reikalingomis licencijomis ar naudojant įmonių techniką. Taip pat tai skatina tobulėti specialistus – sutelkus atskirus gėrimų gamintojus vienoje bendrovėje ir sudarius galimybes jiems bendradarbiauti, plečiamos specialistų žinios ir kompetencijos“, – aiškino A. Čiburis.

Dariaus Mockaus netiesiogiai valdomai „MV Group Production“ 2018-ųjų pavasarį perėmė „Gubernijos“ kontrolę. 2019-ųjų balandžio viduryje „MV Group Production“ valdė 98,64 proc. alaus daryklos įstatinio kapitalo.

„Gubernija“ pastaraisiais metais dirbo nuostolingai. Registrų centro duomenimis, „Gubernijos“ grynieji nuostoliai 2018 metais sumažėjo beveik dvigubai iki 653,7 tūkst. eurų, pardavimo pajamos padidėjo 4,6 proc. iki 5,678 mln. eurų. Alaus daryklos sukaupti nuostoliai 2018-ųjų pabaigoje siekė beveik 6,8 mln. eurų.

„MV Group Production“, turinti „Stumbro“, „Alitos“ ir „Anykščių vyno“ gamyklas, pardavimai 2018 metais sumenko 10,7 proc. iki 49,571 mln. eurų, grynasis pelnas smuko 30,4 proc. iki 4,825 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius