Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

N.Numavičiaus kontroliuojama įmonė investavo 10 mln. eurų į „INVL Baltic Sea Growth Fund“

Verslininko Nerijaus Numavičiaus netiesiogiai kontroliuojama Estijos bendrovė „Klarus Finance“ investavo 10 mln. eurų į turto valdymo bendrovės „INVL Asset Management“ valdomą didžiausią Baltijos šalių privataus kapitalo investicinį fondą „INVL Baltic Sea Growth Fund“.
Nerijus Numavičius
Nerijus Numavičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Apie „Klarus Finance“ investicija antradienį pranešė portalas vz.lt., šią informaciją BNS patvirtino VP grupės, kuriai priklauso „Klarus Finance“, atstovas Domas Savičius. Anot jo, šiuo žingsniu siekiama diversifikuoti investicijas.

„Užmezgėme su „Invalda INVL“ partnerystę, kadangi tikime jų patirtimi ir suburta komanda. Manome, kad šis žingsnis bus gera pradžia investuojant į alternatyvias turto klases, bei bendradarbiaujant su kitais partneriais“, – komentare BNS teigė D.Savičius.

Pasak jo, šią konkrečią „Klarus Finance“ investiciją lėmė trys pagrindiniai motyvai – siekis diversifikuoti savo investicijų portfelį, stipri ir patikima „Invaldos INVL“ komanda bei rimti instituciniai investuotojai, pirmame platinimo etape investavę į šį fondą.

„INVL Asset Management“ spalio pradžioje pranešė, kad baigė „INVL Baltic Sea Growth Fund“ tarpinį antrąjį platinimo etapą, po kurio fondo dydis pasiekė 141,9 mln. eurų. Pirmąjį platinimo etapą, per kurį buvo pritraukta 106 mln. eurų, fondas Baltijos šalyse pabaigė šių metų vasarį.

Pirmame etape į fondą investavo Europos investicijų banko grupei priklausantis Europos investicijų fondas (EIF), Estijos LHV pensijų fondai, INVL pensijų fondai ir kiti finansiniai bei privatūs investuotojai.

Pabaigęs pirmąjį platinimą, fondas jau investavo į dvi bendroves, veikiančias sveikatos priežiūros ir inžinerinių paslaugų, metalo apdirbimo srityse. Planuojama, kad iš viso fondas investuos į 8-12 įmonių.

„INVL Asset Management“ priklauso vienai pirmaujančių turto valdymo grupių Baltijos regione „Invalda INVL“, kurios įmonės valdo pensijų ir investicinius fondus, alternatyvias investicijas, individualius portfelius, privataus kapitalo turtą bei kitas finansines priemones.

VP grupės įmonių pagrindinis netiesioginis akcininkas yra N.Numavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius