Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmasis naktinių klubų savaitgalis po 7 mėnesių pertraukos: daugelis neatsivėrė, nes neapsimoka

Praėjęs savaitgalis – pirmasis, kai veiklą galėjo atnaujinti ir naktiniai klubai, tačiau septynis mėnesius uždarytos pasilinksminimo įstaigos, panašu, kol kas taip ir liks užvėrusios duris. 15min kalbinti naktinių klubų vadovai ironizavo, kad juos reikėtų pervadinti į vakarinius klubus bei stebėjosi leidimu veikti iki vidurnakčio, nors tuo metu lankytojai tik pradeda rinktis.
Naktinis klubas
Naktinis klubas / 123RF.com nuotr.

Naktiniai klubai buvo uždaryti nuo praėjusių metų lapkričio 7 dienos ir duris atverti jiems leista tik birželio 1 d. Jiems, kaip ir kitoms maitinimo įstaigoms, leista dirbti iki 24 val., o lankytis gali tik asmenys, kurie turi galimybių pasą.

Tačiau populiarių naktinių klubų savininkai neslepia pykčio ir šaiposi iš tokios tvarkos.

Gelbsti kiemelis

15min kalbintų klubų, duris atvėrė tik „Pabo Latino“. Ir tik todėl, kad įstaiga turi kiemelį lauke.

„Buvo šiek tiek žmonių. Turime truputėlį lauko, bet, kaip klubui, būtų labai prastai, jeigu atvirai. Tik nuo pusės 11 val. pradeda rinktis žmonės ir 12 val. jau turi išsiskirstyti. Toks atsidarymas yra skaudulingas. Dirbame tik tam, kad dirbtume, kad prisimintų, žinotų žmonės, jog yra“, – aiškino Gintas Teslia, klubo vadovas.

Pasak jo, tik dėl vidinio kiemelio klubas gali generuoti lankytojų srautą.

Vygailės Sukurytės nuotr./„Pabo Latino“ gimtadienio akimirka, 2018 metai
Vygailės Sukurytės nuotr./„Pabo Latino“ gimtadienio akimirka, 2018 metai

G.Teslios teigimu, nors sunku palyginti atsidarymus po pirmojo karantino ir dabar, jo nuomone, šįkart jiems sekasi sunkiau.

„Po pertraukos žmonės... Gal dar pirmas savaitgalis, sunku spręsti, reikia bent kelių savaitgalių. Aišku, patenkinti, kad bent kažkiek leido dirbti, bet iki to, kaip buvo prieš karantiną, reikia dar didelį darbą padaryti“, – įsitikinęs pašnekovas.

Taip pat jis pabrėžė blogai vertinantis, jog leidžiama dirbti tik iki 24 val. nakties.

„Tai tik darbo imitacija, norisi daugiau. Į naktinį klubą tik 23 val. pradeda rinktis žmonės ir turi užsidaryti, o žmones sunku išginti. Kol kas pradžia labai sudėtinga ir tas faktas, kad iki 24 valandos, jis ir kliudo labiausiai. Bent jau iki 3 val. leistų“, – kalbėjo G.Teslia.

„Naktinis klubas iki 24 val.?“

Tuo tarpu kiti 15min naktiniai klubai taip ir neatsivėrė. Vilniuje kokteilių barą „Panteros“, o Palangoje naktinį klubą „Exit“ valdantis Arnoldas Vozbutas juokėsi paklaustas, ar atvėrė duris šį savaitgalį.

„Kalbate apie tai, kad naktiniai klubai dirba iki 24 val.? Tai reikėtų vadinti „vakarinis klubas“, o ne naktinis. Nes naktinis klubas šiaip atsidaro pusę 12 nakties, o dabar galima dirbti iki 12, todėl neatsidarėme“, – kalbėjo jis.

„Exit Vilnius“ nuotr./Klubo „Exit“ gimtadienio akimirka
„Exit Vilnius“ nuotr./Klubo „Exit“ gimtadienio akimirka

Anot A.Vozbuto, nuspręsta dėl pusvalandžio durų neatverti.

„Kvailas sprendimas, – paklaustas, kaip vertina nurodymą dirbti iki vidurnakčio, tvirtino klubų vadovas. – Negali naktinis klubas iki 12 nakties dirbti, reikėtų persiorientuoti į vakarinį klubą, ko dar nėra buvę pasaulyje.“

Be to, jis pridūrė, kad nėra skirtumo, iki kelių, ar iki 3 val., ar iki 5 val. leistų dirbti, – jeigu jau leidžia, tuomet valdžia turėtų leisti veikti visą naktį.

Nėra prasmės atverti durų

Jam antrino populiarių klubų „Salento“ akcininkas ir „Rumor Lounge“ savininkas Piero Buttazzo. Jis tvirtino klubų neatidaręs, nes iki vidurnakčio nėra prasmės dirbti.

„Darbas klube prasideda nuo 12 val. Naktinio klubo nėra prasmės atidaryti iki tuomet, kai leis veikti bent iki 3 val. Gal tuomet ir galėtume pabandyti. Aišku, būtų gerai, kad leistų, kaip anksčiau, visą naktį, kad ir su galimybių pasu, bet leistų dirbti normaliai“, – sakė pašnekovas.

123RF.com nuotr./Naktinis klubas
123RF.com nuotr./Naktinis klubas

P.Buttazzo nuomone, naktiniam klubui būti duris atvėrusiam iki vidurnakčio prilygsta tam, lyg jis visai nedirbtų.

„Jei atsidarysiu, ateis 3–5 žmonės. Nėra prasmės, daugiau išlaidų nei pelno. Reikia laukti, kada rimtai leis dirbti naktį, tada bus galima atsidaryti, nes mūsų darbas vyksta naktį, o ne vakare“, – aiškino jis.

Kavinės iki 24 val., klubai po 24 val.?

Savaitgalį neatsidarė ir naktinis gėjų klubas „Soho“. Jo vadovas Artūras Tyškevičius neslėpė pykčio, mat, pasak jo, restoranai gali veikti 80–90 proc., o naktiniai klubai – tik 10 proc. savo įprasto darbo laiko.

„Logiškai mąstant, abejoju, kad kas gali atsidaryti. Žinau, kad kai kurie pradėjo vakarėlius daryti ir vakaro metu, nuo 19 val. iki 24, bet mūsų yra kitas veiklos modelis, ne prie šviesos dirbti“, – stebėjosi jis.

A.Tyškevičius stebėjosi Vyriausybės sprendimu klasifikuoti įvairias veiklas, restoranams ir barams leisti veiklą, o naktiniams barams leisti atsidaryti tik praėjusią savaitę. Anot jo, tokiu būdu lankytojai „atiduodami“ kitoms įstaigoms ir žmonės koncentruojasi tik ten.

„Jeigu jie bijo, kad tie žmonės taip jau tūsinsis ir visur lankysis, gal tuomet nuo 24 val. leisti tik naktiniams klubams dirbti? Gal tuomet būtų sąžininga. Barai ir restoranai užsidaro dvyliktą, o naktiniai klubai pradeda dirbti. Tada galėsime įleisti tik tiek, kiek galėsime su galimybių pasu, bet tuomet visi galės užsidirbti. Nes dabar vienus uždaro karantino pradžioje pačius pirmus, o po to atidaro karantino pabaigoje“, – stebėjosi jis.

Audriaus Dzimidavičiaus nuotr./„Soho“
Audriaus Dzimidavičiaus nuotr./„Soho“

Klubo vadovas įsitikinęs, jog valdžia turi leisti dirbti visą naktį, o ne bent iki 3 val., kaip siūlė kitų įstaigų savininkai.

„Čia ne žaidimas. Reikia kviesti žmones grįžti iš prastovų ir neaišku, kiek tų žmonių susirinks. Pas mus ateina po 24 val., po visų terasų, pavalgymų pasišokti, o ne trumpam pažaisti klube“, – kalbėjo jis.

Be to, pašnekovas pastebi, kad šiuo metu vyksta lygiai tas pats, kaip ir praėjusiais mestais – atlaisvinus karantiną, visi vakarėliai persikėlė į lauko terasas.

„Lauke vyksta tas pats, kas gali vykti patalpoje. Jeigu turiu pakankamai stiprią vėdinimo sistemą, tai kodėl negalėčiau veikti?“ – stebėjosi jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius