Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naudingiausios Lietuvai įmonės – „Maxima LT“, „Achema“ ir „Teo LT“

Šiemet daugiausiai naudos šaliai ir jos gyventojams davė ir duoda didžiausią Baltijos šalyse mažmeninės prekybos tinklą valdanti bendrovė „Maxima LT“, Jonavos trąšų gamintoja „Achema“ ir telekomunikacijų bendrovė „Teo LT“, rodo savaitraščio „Veidas“ atliktas tyrimas.
„Maxima“
„Maxima“ / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Sąraše nebeliko tokių bendrovių „Lietuvos geležinkeliai“, „Lietuvos dujos“ ar „Orlen Lietuva“, nes jos yra monopolininkės ir titulus joms kur kas lengviau užsitarnauti dėl išskirtinės padėties rinkoje, pirmadienį rašoma savaitraštyje.

Ketvirta vieta skirta didžiausią mažmeninės prekybos tinklą „Iki“ Lietuvoje valdančiai bendrovei „Palink“, penkta – Panevėžio krakmolo ir glitimo gamykla „Amilina“, toliau rikiuojasi:integruota žemės ūkio investicijų bendrovė „Linas Agro“ ir dvi telekomunikacijų bendrovės – „Omnitel“ bei „Bitė Lietuva“, o 10 vietą dalinasi „Vakarų laivų gamykla“ ir vienam didžiausių pasaulyje maisto koncernų „ Mars“ priklausanti maistą gyvūnams gaminanti Gargždų bendrovė „Mars Lietuva“.

„Pažvelgus į pirmąjį vertingiausių įmonių dešimtuką susidaro gana reprezentatyvus Lietuvos ekonomikos vaizdas: turime koncentruotą mažmeninės prekybos sektorių, esame pažengę telekomunikacijų srityje, turime ženklų žemės ūkio produktų verslo segmentą bei kelias stiprias gamybos įmones, kurioms pamatai buvo padėti dar sovietmečiu. Žvelgiant į tolesnę sąrašo rikiuotę galima išskirti ir bankus – nors kai kas ir keiksnoja Lietuvos priklausomybę nuo Švedijos bankų, bent jau žiūrint iš sukuriamų darbo vietų ir sumokamų mokesčių pozicijos, jie smarkiai prisideda prie Lietuvos ekonominės gerovės“, – vertingiausių Lietuvai įmonių sąrašą komentuoja „Orion Securities“ įmonių finansų skyriaus vadovas Mykantas Urba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius