-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naudojatės išmaniuoju telefonu, bet namuose vis dar turite laidinį dulkių siurblį?

Jaunoji karta, užaugusi laikais, kai laidinius telefonus pakeitė mobilieji, jau nė nežino, ką reiškia kalbėtis telefonu, apribotu laido. Auga karta, kuri neįsivaizduoja gyvenimo be interneto. Tačiau dalis vartotojų nustebtų sužinoję, kad net ir įprastas dulkių siurblys gali būti mobilus. Tiesa, nebeilgam.
Kasdieniai įrenginiai / 123rf nuotr./ P.Žuk fotomontažas
Kasdieniai įrenginiai / 123rf nuotr./ P.Žuk fotomontažas

Belaidžiai siurbliai – pagrindinė ir labiausiai šiuo metu auganti kategorija dulkių siurblių rinkoje. Taigi, gyvenimo be šių belaidžių prietaisų neįsivaizduosime jau netolimoje ateityje.

Belaidę technologiją turintys siurbliai gali būti skiriami į du tipus – autonominius–robotinius, kurie gali būti valdomi nuotoliniu būdu, ir rankinius, valdomus paties vartotojo. Pirmieji yra skirti grindų paviršiaus valymui, antrieji – plataus spektro paviršių ir erdvių siurbimui.

Išpopuliarėjo pastaruoju dešimtmečiu

Prieš keletą dešimtmečių atsiradus pirmiesiems siurblių–robotų prototipams, pastarieji susilaukė nemažai kritikos – neva jie siurbia nepatikimai, visur kliūva ir nėra pakankamai galingi.

Tačiau paskutiniu dešimtmečiu gaminami autonominiai siurbliai savo galingumu nenusileidžia įprastiems siurbliams bei šalina purvą nuo pačių įvairiausių paviršių – kilimų, natūralaus medžio ar plytelių.

Autonominis dulkių siurblys „Dyson 360 Eye“
Autonominis dulkių siurblys „Dyson 360 Eye“

Be to, jie šiandien jie turi specialius jutiklius ir kameras, kurios sudaro patalpų planą bei optimalų maršrutą, todėl siurbdami atpažįsta visus kampus.

Taip pat – Wi–Fi ryšį, todėl gali būti valdomi nuotoliniu būdu mobiliosios programėlės dėka. Tokiu būdu vartotojas gali juos įjungti būdamas ne namuose, jeigu žino, kad vakare sulauks svečių.

Tyrimų duomenimis, robotinių siurblių rinka jau 2020 metais pasieks 2,5 milijardo JAV dolerių.

Ilgėjanti veikimo trukmė

Belaidžių dulkių siurblių, valdomų vartotojo, rinka taip pat sparčiai keitėsi per pastarąjį dešimtmetį, Pirmieji prototipai pasižymėjo mažesne (nei įprasta) galia, o pakrauti veikė iki 10 minučių. Tuo tarpu šiandien šie siurbliai savo siurbimo galia niekuo nenusileidžia įprastiems siurbliams ir pakrauti gali veikti 30 – 40 minučių.

Belaidis dulkių siurblys „Dyson V6“
Belaidis dulkių siurblys „Dyson V6“

Kaip pastebi prekinio ženklo „Dyson“ atstovas Baltijos Regione Gytis Mocekainis, esminiai inovatyvių belaidžių dulkių siurblių gamintojų tikslai – sukurti kuo lengvesnius, galingesnius bei ilgesnę veikimo trukmę turinčius prietaisus.

„Problema, su kuria susiduria dažnas gamintojas – mažindami dulkių siurblio korpusą jie turi mažinti ir jų varikliuką. Tačiau sumažinus varikliuką gerokai sumažėja generuojamas oro srautas“, – pastebi G.Mocekainis.

Šią problemą išsprendė britų inžinieriaus, vieno didžiausių šalies inovatorių – Jamesono Dysono – įkurta kompanija „Dyson“, belaidžius siurblius gaminanti nuo 2008 metų. Šių prietaisų gamybai ji pritaikė unikalios sparnuotės skaitmeninį variklį, kuris, nepaisant jo mažo dydžio, geba pilnavertiškai atstoti įprastus dulkių siurblius.

Integruota ir cikloniniams siurbliams būdinga bemaišelinė technologija, kurią J.Dysonas patentavo dar devintajame dešimtmetyje, užtikrina, kad „Dyson“ siurblys nepraras galingumo. Kartu sutaupoma lėšų, kurias įprastai tenka išleisti siurbimo maišelių pirkimui.

Dar daugiau funkcijų

Vienas didžiausių šios birtų kompanijos gaminamų dulkių siurblių privalumų – galimybė transformuoti prietaisą į rankinį siurblį, kuriuo patogu valyti aukštai esančius daiktus, plyteles, karnizus, spinteles ir t.t.

„Turintys ne vieną automobilį bei norintys palaikyti pastovią švarą automobilių savininkai žino, kaip patogu tokį prietaisą išsinešti į garažą, išsivalyti automobilį ar jį transportuoti, kur reikia“, – pastebi prekinio ženklo atstovas.

VIDEO: New: Dyson V8 Cordless Vacuums - Official Dyson Video

Kitas svarbus dalykas, belaidžiai „Dyson“ siurbliai turi elektrinius antgalius. Vadinasi, visi siurbliai turi du varikliukus – vienas yra atsakingas už siurbimą, antrasis, esantis pačiame antgalyje, sukantis vėlinėlius, efektyviau siurbia nešvarumus tiek nuo kieto paviršiaus, tiek ir kilimų.

G.Mocekainis taip pat pamini, jog į naujuosius belaidžius yra integruotas „Hepa“ filtras (esantis už varikliuko), kuris sulaiko bene visas bakterijas ir alergenus ir taip padeda spręsti oro kokybės problemą. Tai aktualu tiems, kurių namuose yra alergiškai jautrių dulkėms ar taršai gyventojų, ypač mažų vaikų.

„Dyson ypatingi ir tuo, jog turi patentuotą ciklonų technologiją, kurios dėka siurbliui nėra reikalingas filtras prieš varikliuką. Tačiau jeigu siurbliai ir turi filtrus, jie yra tik plaunami, t.y. pagal gamintojo numatytą naudojimą, jų keisti nereikia, tik plauti. Vartotojas taip pat taupo pinigus, nes filtrai, kaip ir maišeliai, nėra labai pigūs“, – papildo produkto atstovas.

Belaidžius daugiafunkcinius „Dyson“ siurblius šiandien naudoja karališkieji britų rūmai, o jo įkurta kompanija šių metų kovą pelnė labiausiai gerbiamos kompanijos titulą šalyje (antroje vietoje liko „Aston Martin“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius