Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauja erdvė Klaipėdoje: unikalus „Smiltynės perkėlos“ terminalas taps pasimatymų vieta

Šiaurinį ragą, iš kurio poilsiautojai ir Kuršių nerijos gyventojai keltais plukdomi į Smiltynę, papuošė naujas originalus pastatas – laivo formos bendrovės „Smiltynės perkėla“ terminalas. Neabejojama, kad ši vieta taps nauju traukos centru. Nuo visą parą atviros apžvalgos aikštelės ant pastato stogo jau galima palydėti ir pasitikti saulę bei pamojuoti išplaukiantiems laivams.
Šiaurės rage iškilo naujas keleivių terminalas su atvira apžvalgos aikštele ant stogo.
Šiaurės rage iškilo naujas keleivių terminalas su atvira apžvalgos aikštele ant stogo. / J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.

Apie 300 kvadratinių metrų pastato statybos bendrovei „Smiltynės perkėla“ atsiėjo apie 4 mln. litų. Jame yra ne tik bilietų kasos, bet ir laukimo salė bei kavinukė. Pastatas išdygo vos keturių arų žemės plote, tad bendrovei ir architektams tapo tikru iššūkiu, kaip mažoje erdvėje sutalpinti funkcionalias ir originalias idėjas. 

Bendrovės „Smiltynės perkėla“ generalinis direktorius Darius Butvydas neslėpė, jog į šį projektą įdėta „labai daug dūšios“. 

Norėjome, kad čia būtų galima ne tik nusipirkti kelto bilietą, bet ir palydėti ar pasitikti saulę, pasigėrėti mariomis. Kitos tokios vietos Klaipėdoje nėra, labai tuo didžiuojamės, - kalbėjo D.Butvydas.

„Pastatas atsirado uosto direkcijai pastačius pirsą. Bendras rezultatas džiugina visus, – kalbėjo D.Butvydas. – Idėja išplėtota, norėjome, kad čia būtų galima ne tik nusipirkti kelto bilietą, bet ir palydėti ar pasitikti saulę, pasigėrėti mariomis. Kitos tokios vietos Klaipėdoje nėra, labai tuo didžiuojamės.“

Tarsi laivas atrodantį pastatą Šiaurės rage suprojektavo architekto Edmundo Andrijausko biuras. Daugiausiai juodo darbo teko architektui Aurimui Baužiui. 

E.Andrijauskas teigė, jog šis užsakovas buvo puikus klientas, nes suvokė šio pastato svarbą.

„Esmė buvo paprasčiausias terminalas bilietams įsigyti. Atviras stogas su vaizdu į marias yra Aurimo idėja. Čia išnaudotas kiekvienas milimetras, tikrai neperdedu“, – kalbėjo E.Andrijauskas. 

Darbus vykdžiusios bendrovės „Parama“ vadovas Saulius Prikockis neabejojo – Klaipėdoje gimė dar viena pasimatymų vieta. „Anksčiau susitikdavome prie tilto, prie Žvejo paminklo, o dabar visi susirinks čia, prie bokšto. Tokios vietos Klaipėdoje, kur galėtum atsidurti virš vandens – nėra“, – sakė S.Prikockis. 

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas juokavo, kad nors uostamiesčiui kol kas nepavyko įgyvendinti muzikinio teatro prie vandens idėjos, tai tarsi mažas debiutas. 

„Tai jaukus pastatas su klaipėdietiška dvasia. Neabejoju, kad tai taps mėgstama, prestižine vieta Klaipėdoje, nes aura čia nuostabi“, – susirinkusiesiems sakė meras. 

Kuršių nerijos nacionalinio parko vadovė Aušra Feser buvo atvira – ji sveikina tik su puse atlikto darbo. „Kai kitame krante, Smiltynėje, atsiras toks pat terminalas, pasveikinsime rimčiau“, – šypsojosi moteris. Ji džiaugėsi, kad pagaliau bendrovės „Smiltynės perkėla“ klientai galės jaustis laukiami, nes iki šiol jiems tekdavo stovėti tiesiog ant grindinio, o vyraujant rudens darganoms, sningant ir lyjant tai būdavo ypač nemalonu. 

Neringos meras Darius Jasaitis ir kiti valdžios atstovai linkėjo, kad perkėlai nepritrūktų klientų. „Smiltynės perkėlos“ vadovas D.Butvydas tyliai sušnabždėjo: „Jų bus, jei tik tilto per marias nepastatysit.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius