Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauja „Maxima“ parduotuvė – pirmųjų „Vilniaus prekybos“ sandėlių vietoje

Ketvirtadienį vienoje judriausių Vilniaus Naujamiesčio rajono vietų atidarytas naujausias „Maxima XX“ prekybos centras. Jis iškilo toje pačioje vietoje, kur prieš beveik ketvirtį amžiaus atidaryti pirmieji „Vilniaus prekybos“ prekių sandėliai, vėliau įkurta ir pirmoji šalyje savitarnos parduotuvė, rašoma bendrovės pranešime spaudai.
Naujo „Maxima“ prekybos centro Vilniaus Naujamiestyje atidarymas
Naujo „Maxima“ prekybos centro Vilniaus Naujamiestyje atidarymas / Martyno Rudzinsko nuotr.

Kitų metų pradžioje šalia prekybos centro bus užbaigtas ir naujas bendrovės „Maxima LT“ administracijos biuras, kuriame dirbs daugiau nei 400 darbuotojų.

Į pastatų komplekso statybą „Maxima“ grupės įmonės investavo 2,1 mln. Eur. Skelbiama, kad buvo šios lėšos buvo skirtos Naugarduko ir Žemaitės bei Kauno ir Smolensko gatvių sankryžų tvarkymui, viešojo transporto sustojimo juostų, saugumo salelių, reguliuojamų pėsčiųjų perėjų įrengimui.

Martyno Rudzinsko nuotr./Naujo „Maxima“ prekybos centro Vilniaus Naujamiestyje atidarymas
Martyno Rudzinsko nuotr./Naujo „Maxima“ prekybos centro Vilniaus Naujamiestyje atidarymas

Vietoje buvusio troleibusų žiedo Naugarduko gatvėje įrengta žalioji zona, nutiesta beveik 650 metrų dviračių tako. Tai ir pirmoji parduotuvė šalyje, iki kurios nutiestas akliesiems ir silpnaregiams pritaikytas apie 150 metrų ilgio kelias. Įrengtos ir dvi vietos pirkėjų elektromobiliams krauti.

„Simboliška, kad naujausią tinklo parduotuvę atidarome kaip tik toje vietoje, nuo kurios prasidėjo „Maxima“ prekybos tinklo istorija“, – sakė bendrovės „Maxima LT“ generalinis direktorius Žydrūnas Valkeris.

Naujas Naugarduko gatvės pastatų kompleksas – prekybos centras „Maxima XX“ ir bendrovės administracinis „Maxima LT“ pastatas – pareikalaus 15,5 mln. Eur investicijų, tarp kurių – ir minėti 2,1 mln. Eur, skirti infrastruktūros sukūrimui ir pirkėjų saugumo užtikrinimui. Daugiau kaip 8 mln. Eur pareikalavo „Maxima XX“ prekybos centras, į kurias įeina ir žemės sklypo pirkimas, statybos, prekybos, IT, apsaugos įrangos.

Naujajame prekybos centre įrengta tvari energijos perdirbimo sistema, kuri leis efektyviai išnaudoti parduotuvėje šaldymo procesų metu susidarančią energiją, šią panaudojant karšto vandens gamybai, patalpų šildymui bei vėdinimui.

Martyno Rudzinsko nuotr./Naujas „Maxima“ prekybos centras Vilniaus Naujamiestyje
Martyno Rudzinsko nuotr./Naujas „Maxima“ prekybos centras Vilniaus Naujamiestyje

Nuo šių metų pradžios „Maxima LT“ atidarė 5 naujas ir 4 atnaujintas parduotuves. Aktyviausias tinklo plėtros etapas prasideda šį rudenį – iki metų pabaigos planuojama atidaryti dar 11 atnaujintų ir 5 naujas „Maxima“ parduotuves, taip pat naują administracijos biurą. Planuojama, kad plėtrai skirtos investicijos šiemet sieks iš viso 34 mln. Eur.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 237 „Maxima“ parduotuvės, kuriose dirba daugiau nei 16 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 550 tūkst. pirkėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius