Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauja strategija, kaip pasiekti nepasiskiepijusius: Vilniaus senjorams dėl laukiančio skiepo skambins „Telia“ ir „Tele2“

Sostinėje vis dar nepasiskiepiję 40 proc. senjorų – 37 tūkst., todėl Vilniaus savivaldybė sugalvojo naują būdą, kaip paskatinti pažeidžiamiausią visuomenės grupę apsisaugoti. Į savivaldybės pagalbos prašymą atsiliepusios „Telia Lietuva“ ir „Tele2“ telekomunikacijų bendrovės tiesiogiai paskambins visiems 65 metų amžiaus ir vyresniems sostinės gyventojams ir informuos apie laukiantį skiepą.
Senjoras
Vakcina / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniaus miesto mero patarėjas Karolis Žukauskas 15min pasakojo, kad kreiptis į verslą pagalbos nuspręsta dėl to, kad visi kiti būdai pasiekti senjorus jau išnaudoti.

„Galvodami, kokiais dar būdais pasiekti senjorus, sugalvojome, kad reikia pasitelkti tiesioginius. Padarėme viską, ką galėjome per aplinkui – internetą, žiniasklaidą, anūkus. Teisiogiai irgi tą darėme – senjorams skambindavo poliklinikos, bet jos neturi tiek resursų. Be to, dalis senjorų, atsisakiusių skiepytis, galėjo pakeisti savo nuomonę“, – pasakojo K.Žukauskas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Karolis Žukauskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Karolis Žukauskas

Vilniaus mieste šiuo metu paskiepyta apie 60 proc. čia registruotų senjorų – 54,8 tūkst. Dar apie 37 tūkst. senjorų nėra pasiskiepiję – jiems ir bus skambinama.

Vos per pusantros paros su telekomunikacijų bendrovėmis „Telia“ ir „Tele2“ susitarta, kad jos apskambins po 15 tūkst. senjorų ir primins apie jiems priklausantį skiepą – jei senjoras sutiks skiepytis, su juo vėliau susisieks poliklinikų darbuotojai.

K.Žukauskas svarstė, kad jei pavyks rasti visų senjorų kontaktus, juos apskambinti pavyktų per dvi savaites.

„Bandysime visus senjorus pasiekti – ir tuos, kurių poliklinikoms galbūt nepavyko pasiekti, ir tiems, kuriuos pavyko. Keliami du tikslai. Viena, turėti skaičius, kokios iš likusių nepaskiepytų senjorų nuotaikos – ar nenori skiepytis, ar nori, bet negalėjo. Tikslas sugrupuoti į tris blokus: nenorinčių, norinčių ir svarstančių“, – kalbėjo K.Žukauskas.

Su norinčiais ar svarstančiais susisieks tiesiogiai ir bandys įkalbėti pasiskiepyti.

„Taip tikimės suskiepyti didesnę dalį senjorų“, – vylėsi K.Žukauskas.

Ir gyvi, ir automatizuoti skambučiai

Telekomunikacijų bendrovėms senjorų sąrašus su telefonų numeriais tik šiam tikslui pateiks poliklinikos.

„Tele2“ atstovas Andrius Baranauskas 15min pasakojo, kad įmonė turi ir savo skambučių centrą, ir naudojasi partnerių paslaugomis.

Šiuo metu įmonės skambučių centras dirba visu pajėgumu, todėl bendrovė apmokės partnerių paslaugas – konsultantai apskambins 15 tūkst. senjorų.

Asmeninio archyvo nuotr./„Tele2“ korporacinės komunikacijos direktorius Baltijos šalyse Andrius Baranauskas
Asmeninio archyvo nuotr./„Tele2“ korporacinės komunikacijos direktorius Baltijos šalyse Andrius Baranauskas

Tuo tarpu „Telia Lietuva“ šiam tikslui panaudos per pirmąjį karantiną sukurtą technologiją – automatizuotą skambinimo programą, kurios pajėgumai yra tūkstantis skambučių per valandą.

„Telia“ atstovas Audrius Stasiulaitis informavo, kad šiuo metu įmonė jau gavusi tūkstantį senjorų telefono numerių, tačiau šie skaičiai nuolat pildosi.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Audrius Stasiulaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Audrius Stasiulaitis

Automatinis skambutis su įrašytu menininkės Nomedos Marčėnaitės balsu kvies atsakyti, ar domina skiepas norima vakcina, jei atsakymas bus teigiamas – su šiais senjorais susisieks Vilniaus vakcinacijos centrų specialistai.

Vilniaus miesto savivaldybė kitos savaitės pradžioje laukia didelės „Comirnaty“ (gamintojas „BioNTech ir Pfizer“) vakcinos siuntos, kuri bus skirta senjorų skiepijimui antradienį bei trečiadienį. Registruotis skiepui bus galima šiandien nuo pietų svetainėje https://vakcina.vilnius.lt/. Tai gali padaryti ne tik patys senjorai – padėti gali ir jiems artimi asmenys – vaikai, anūkai, kaimynai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius