-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas pašto ženklas atkreips dėmesį į Baltijos jūros užterštumo problemą

Baltijos jūra – viena iš labiausiai užterštų pasaulyje. Siekdamas atkreipti gyventojų dėmesį į šią problemą Lietuvos paštas išleis pašto ženklą, skirtą Baltijos jūrai. Naujasis pašto ženklas apyvartoje pasirodys jau šį šeštadienį, gegužės 24 dieną.
Pašto ženklas „Išsaugokime Baltijos jūrą“
Pašto ženklas „Išsaugokime Baltijos jūrą“ / Lietuvos pašto nuotr.

Pašto ženklą „Išsaugokime Baltijos jūrą“ sukūrė dailininkė Martyna Stasiulionytė. 2,90 Lt nominalo pašto ženklas bus išleistas 80 tūkst. egzempliorių tiražu.

Kartu su pašto ženklu bus išleisti ir pirmosios dienos vokas bei bukletas. Šeštadienį pašto korespondencija, apmokama Baltijos jūrai dedikuotu pašto ženklu, Klaipėdos centriniame pašte bus antspauduojama pirmosios dienos datos spaudu.

Baltijos jūra yra vėliausiai susiformavusi ir mažiausiai sūri jūra pasaulyje. Jos pakrantės – vienos gražiausių visoje Europoje, jos pasižymi krantų įvairove, baltu paplūdimio smėliu bei bangų išmetamu Šiaurės auksu – gintaru. Gintaro paieškos bangų skalaujamame paplūdimyje vilioja daugelį, norinčiųjų patirti ieškojimo ir atradimo romantiką.

Deja, dėl specifinių geografinių, klimato ir okeanografinių savybių Baltijos jūra yra itin neatspari žmogaus veiklai. Šiandien Baltijos jūra dėl naftos išsiliejimų, žuvų išgaudymo, taršos iš sausumos (ypač didelio kiekio maistinių medžiagų iš žemės ūkio ir pramonės sektorių patekimo į jūrą) bei labai intensyvios laivybos, deja, yra viena labiausiai pasaulyje nykstančių jūros ekosistemų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius