-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas skandalas „Nissan“ bendrovėje kainuos jos vadovui Hiroto Saikawai postą

Japonijos automobilių gamintojos „Nissan Motor“ generalinis direktorius Hiroto Saikawa rugsėjo 16 dieną atsisakys posto dėl naujo skandalo, susijusio su per dideliu darbo užmokesčiu.
„Nissan JUKE“
„Nissan JUKE“ / Gamintojo nuotr.

Kaip rašoma „Nissan“ pranešime spaudai, laikinuoju vadovu taps veiklos direktorius Yasuhiro Yamauchi (Jasuhiras Jamaučis). Bendrovė tikisi apsispręsti dėl nuolatinio vadovo iki spalio pabaigos.

Kaip buvo pranešama, „Nissan“ atliktas auditas atskleidė, kad Hiroto Saikawa ir keletas kitų bendrovės vadovų gavo didesnį darbo užmokestį, nei galėjo gauti pagal taisykles, numatytas atlyginimo skaičiavimo programoje, pagal kurias aukščiausių vadovų atlyginimas yra susietas su bendrovės akcijų vertės padidėjimu per tam tikrą laikotarpį.

Audito metu paaiškėjo, kad Hiroto Saikawa gavo 47 mln. jenų (443 tūkst. JAV dolerių) per didelį atlyginimą.

Hiroto Saikawa pripažino, kad išmokų suma buvo per didelė, tačiau paneigė savo dalyvavimą schemoje, kuri leido išpūsti darbo užmokestį. Jis taip pat pažadėjo grąžinti dalį permokos.

Hiroto Saikawa užėmė „Nissan“ vadovo postą nušalinus nuo pareigų Carlosą Ghosną, kuris yra kaltinamas nedeklaravęs viso „Nissan“ gauto darbo užmokesčio ir bendrovės lėšų pasisavinimu.

Pirmadienį prekybos sesijos metu „Nissan“ akcijos smuko 0,2 procento. Nuo metų pradžios bendrovės kapitalizacija sumažėjo 23,6 proc. iki 2,64 trln. jenų (24,7 mlrd. JAV dolerių).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius